co mam wymienić? budżet do 400
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Qrdello · Opublikowano
Jak użytkownik identycznego modelu powiem jedno: QuickCPU. To taka appka, która pozwala w dowolny sposób poprzestawiać sobie profile zasilania. Ja generalnie w swoim laptopie pracuję cały czas na jednym trybie - balanced, ale ustawiłem właśnie w QuickCPU limit taktowania dla procesora w trybie na baterii i na ładowarce. Dzięki temu procesor rzadko przekracza 80C w stresie, co powoduje że całe chłodzenie się nie nagrzewa zbyt mocno. Ma to szczególnie znaczenie w kontekście GPU i faktu, że vram przy nim potrafi się porządnie rozgrzać (nawet powyżej 90C). Druga kwestia, to w własnie w gaming hub, ustawiłem sobie dwa tryby pracy wentylatora. U mnie wentylator pracuje caly czas - niezależnie od stanu komputera - z niewielkimi obrotami. Natomiast dla GPU i CPU ustawiłem że przy przekroczeniu temperatury obroty płynnie przechodzą na poziom 70%. To dalej relatywnie cicho jak na laptopa, a dzięki temu ani grafika ani CPU się nie gotują. W lecie mam podstawkę z hubem, która podnosi mi laptopa nad biurko - i generalnie jestem mega zadowolony. Po tych zabiegach bateria trzyma spokojnie 5-6h przy necie, laptop ani nie jest przesadnie głośny, ani ciepły. Działa też bezproblemowo. No i pro tip, mobilne ryzeny wolą mieć niższy boost. Pozostawienie tego fabryce podnosi tylko temperatury a przyrost wydajności jest znikomy, o ile wogóle -
Przez Krzysiak · Opublikowano
@Send1Nwracając do zakładki OC CPU w adrenaline. Czysty system ze świeżo wrzuconym 25.12.1 -
Przez Kadajo · Opublikowano
No patrz, te wszystkie studia nagraniowe inwestują w taki drogi sprzęt i ci muzycy a tu wystarczy kupić słuchawki HyperX za 600zl Trzeba mieć naprawdę wąskie pojęcie w temacie aby uważać ze słuchawki mają lepszą jakość dźwięku od kolumn głośnikowych. -
Przez ptys · Opublikowano
problem już rozwiazał Pan Mateoo, działa bez problemu na 280hz -
Przez lukadd · Opublikowano
Głośniki, dobre głośniki zaoferują lepszą jakość dźwięku. Ale z głośnikami to nie jest tak, że wywalimy 10 czy 15k i postawimy byle gdzie i będzie grało bez odpowiedniej akustyki i ustawienia nie będzie szału. Słuchawki mają ten plus, że niezależnie od akustyki pomieszczenia zagrają. A są różne słuchawki i badziewie i dobre.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi