Skocz do zawartości

Sprawdzenie stanu laptopa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Zabieram się do formatu laptopa. W czasie 3 lat użytkowania często z nim podróżowałam. Najczęściej w torbie, owinięty ubraniami i wsadzony do walizki na kółkach. Słyszałam, o istnieniu programów, które badają stan techniczny komputera, podobno w zależności też od wstrząsów, a zapewniłam mu bardzo dużo wstrząsów (oczywiście w czasie podróży w walizce, laptop nigdy mi nie upadł).

Ogólnie to w razie wyników tych testów ma kto się zając laptopem (w akademikach nie trudno o dobrych informatyków). Jednak chciałabym się do kogoś zgłosić już z czymś konkretnym. Czasami mam bluescreeny. Tak raz na dwa-trzy miesiące. Czasem też sterownik ekranu mi wywala na chwilę.

Chcę jeszcze wymienić baterię, bo ją zajechałam jak dzieci kota (pierwszy laptop w życiu) i gdzie mogę znaleźć dobry zamiennik? Model laptopa to Toshiba Satellite L850.

W czasie tych 3 lat, był kilka razy czyszczony (ostatnio w grudniu). Jakiś rok temu nakładana była pasta termoprzewodząca na procesor. Staram się nie zapychać go niepotrzebnymi programami. Teraz przy części oprogramowania skończyła mi się licencja i idąc na studia II stopnia, chciałabym mieć odrestaurowany komputer.

Liczę, że pomożecie.

Pozdrawiam :)

• tomcug zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...