Skocz do zawartości

Problem z dyskiem ssd :/

Rekomendowane odpowiedzi

Gość patrix94
Opublikowano

Witam, niedawno kupiłem laptopa, Lenovo y700. Zainstalowałem Windowsa 10, ale chciałem mieć Wndows 7, bo 10 mi się niezbyt podoba. Doinstalowałem więc drugi system, czyli ową siódemkę w wersji Home Premium i Service Pack, jednak tutaj nie widać dysku ssd :/ Dodam, że przy instalacji obydwu systemów w instalatorach był on widoczny, lecz systemu na nim nie mogłem zainstalować ("Nie można zainstalować systemu Windows na tym dysku. Sprzęt komputera może nie obsługiwać rozruchu z tego dysku."- taki komunikat wyskoczył). Chodzi o to, że nie jestem jakimś super informatykiem, a chciałbym rozwiązać mój problem.

Aha, dysk jest widoczny w BIOSIE, nie widać go jednak w zarządzaniu dyskami ani menedżerze urządzeń. Próbowałem przez diskpart, ale tam też zero śladów po moim SSD. Pomoże ktoś? Próbowałem już różnych rzeczy, męczę się z tym trzeci dzień, ale bez pozytywnego skutku :/

Wygląda mi to jakby jakiegoś sterownika brakowało albo coś w tym stylu. Po wejściu w zarządzanie komputerem też widać tylko jeden dysk, są jeszcze jakieś nieznane urządzenia z wykrzyknikami, wśród nich jakieś urządzenie pci, może to ten dysk?

• tomcug zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...