Gość TOMASZ Opublikowano 27 Maja 2017 Opublikowano 27 Maja 2017 Witam wszystkich. Ruter znajduje się w mieszkaniu nade mną. Zasięg posiadam w określonych miejscach i jest słaby. Zakupiłem wzmacniacz zasięgu WiFi firmy TP-LINK model TL WA850RE. Taki mi polecono, włożyłem do gniazdka skonfigurowalem tak jak pokazane jest w instrukcji a mianowicie połączyłem się z wybraną siecią wpisałem hasło sygnal jest teraz max wszystkie kreski na PC pisze ze połączono z siecią siła sygnału znakomita, że lecz nie ma internetu. W tym jest problem, telefon też łączy się z siecią lecz nie ma internetu. Czy ktoś ma jakieś pomysły? Czy dodam że powtarzałem konfigurację kilkukrotnie. Bez wzmacniacza zasięg jest słaby ale internet jest
bangibang 29 Opublikowano 27 Maja 2017 Opublikowano 27 Maja 2017 Wykonaj Hard Reset wzmacniacza. Na spodzie urządzenia jest dziurka z guziczkiem w środku. Naciśnij go wykałaczką i przytrzymaj przez kilka sekund. Dla pewności możesz kilka razy poklikać Połącz wzmacniacz i router za pomocą WPS. (Naciśnij okrągły przycisk na wzmacniaczu i przycisk WPS na routerze. Symbolem WPS są dwie strzałki które zawiją się w okrąg, albo po prostu będzie napisane WPS)
Gość Opublikowano 28 Maja 2017 Opublikowano 28 Maja 2017 Reset spowodował że musiałem jeszcze raz zrobić konfigurację sieci. Dalej połączylo ale brak internetu. Jak wejdę w ustawienia na stronie do konfiguracji przy podpunkcie sieć pisze dynamiczne IP(błąd)
Rekomendowane odpowiedzi