lamparcicho Napisano 9 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 9 godzin temu (edytowany) Jest wbudowany benchmark? edit: dobra, widzę że jest z niespodziankami Crashes after running in-game Benchmark :: Horizon Zero Dawn™ Remastered Dyskusje ogólne https://steamcommunity.com/app/2561580/discussions/0/4634860082274849334/ Edytowano 9 godzin temu przez lamparcicho Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeRRyF3D Napisano 9 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 9 godzin temu FSR3 (nie wiem czy 3.1) + FG jest. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy45 Napisano 9 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 9 godzin temu Jeśli możesz użyć FSR FG z DLSS Upscale (albo bez żadnego skalowania) to jest to wersja 3.1. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voltq Napisano 9 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 9 godzin temu https://ibb.co/X3KZd7N Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy45 Napisano 9 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 9 godzin temu Wygląda ładnie ta trawa Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeRRyF3D Napisano 9 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 9 godzin temu Już się z RUNEił? Bardzo szybko Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy45 Napisano 9 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 9 godzin temu Norma dla gierek z PS5, nie mają mocnych o ile w ogóle jakichkolwiek zabezpieczeń. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeRRyF3D Napisano 7 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 7 godzin temu Jestem rozczarowany zasięgiem rysowania. Remaster mógłby poprawiać z automatu takie niedoróby oryginału. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
azgan Napisano 6 godzin temu Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 6 godzin temu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy45 Napisano 5 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 5 godzin temu Eeeee.... albo ja czegoś nie rozumiem tudzież mój konfig jest spierdzielony, albo ten remaster zachowuje się... dziwnie W kompie dalej mam wsadzonego Titana Xp zamiast RTX 4090 i na nim mam testy. 2560x1440p bez AA. Gotowe presety w grze i wbudowany benchmark. Na razie tylko zalinkuję wyniki. Bardzo niskie: Niskie: Średnie: Wysokie: Bardzo wysokie: Zwróćcie uwagę, że zawsze czas pracy GPU jest niższy od czasu pracy CPU. Nieważne jakie ustawienia bym nie wybrał, monitoring MSI Afterburner zawsze pokazuje obciążenie GPU dużo poniżej 99%, wacha się w przedziale 8x % do niskich wartości 9x %. Tak jakby silnik gry dbał o to żeby GPU nie dochodziło do maksymalnego obciążenia. Z jakiegoś powodu dopiero aktywacja FSR Frame Generation powoduje że użycie GPU dobija do 99%. Bardzo wysokie + FSR FG: Bardzo wysokie + FSR FG + FSR Quality: Czy ktoś może też przetestować i zweryfikować czy ja mam jakieś zwidy Nie testowałem w grze, tylko wbudowany benchmark. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeRRyF3D Napisano 5 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 5 godzin temu Cutsceny, gdy Alloy w deszczu opuszcza górę, jako namaszczona przez matrony = MISTRZOSTWO GRAFICZNE. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lamparcicho Napisano 5 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 5 godzin temu Trochę się pobawiłem benchmarkiem, trochę też pograłem. Fajnie to się prezentuje, chyba ktoś z DF stwierdził, że to bardziej remake niż remaster i mam podobne odczucia. Zapowiada się, że MOŻE pierwszy raz przejdę ten tytuł Preset "B.Wysokie" z TAA bez żadnego skalowania (jest jakiś babol i dlatego pokazuje skalowanie na jakość ) To co wyżej plus DLSS na jakość. W benchmarku mały skok fps, podczas grania około 20fps na plus. Dalej, to co wyżej i dodatkowo aktywne generowanie klatek AMD. Czyli w grze jest najnowsza wersja 3.1 bo działa z aktywnym DLSSem A tutaj tak dla porównania z wymaksowanej wersji "oryginalnej", akurat miałem pod ręką w folderze ze screenami więc też wrzucam Nie widzę tam nic o skalowaniu ale raczej go nie używałem bo i po co Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karro Napisano 5 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 5 godzin temu 4 godziny temu, cichy45 napisał: Jest tam FSR 3.1 dostępne z FG? Jak zawsze,gorzej jak na nvidii Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeRRyF3D Napisano 4 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 4 godziny temu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lamparcicho Napisano 4 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowany) Takie coś znalazłem u oGURUsów na forum: "So I found that setting the game to Exclusive Fullscreen makes the game run much better. Now GPU usage is closer to 100%. And frame rates are much improved." Także testujta komu źle działa, powinno banglać lepiej Edytka: Natomiast na forum steam ktoś zwraca uwagę, że starsze drivery podbijają sporo wydajność i w tym nowym jakoby jest jakiś babol: "That's odd because I've run the benchmark 5 times, 2 times with the latest drivers and 3 times with the older 560.94 driver. I'm currently sticking with the the older drivers because they give me 101, 93 and 101 FPS in the benchmark and the new ones gave me 81 and 83 FPS or up to 20% worse. Haven't played very far into the game, basically the opening and did the Odd Grata quest and killed a few machines but so far I haven't had any problems with the older drivers. I know some people were have weird face texture problems in Forbidden West with the latest drivers so I'm guessing there is something not right in the latest Nvidia drivers" Tego już mi się sprawdzać nie chce Edytowano 4 godziny temu przez lamparcicho Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeRRyF3D Napisano 4 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 4 godziny temu Co ważne. Zauważyłem, że gra za każdym razem wychodzi do "okna". Jakkolwiek nie ustawie, to po powrocie trzeba z palca znowu robić fullscreen za każdym razem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy45 Napisano 4 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowany) 45 minut temu, lamparcicho napisał: "So I found that setting the game to Exclusive Fullscreen makes the game run much better. Now GPU usage is closer to 100%. And frame rates are much improved." Brak zmian u mnie. Driverów nie chce mi się teraz przeinstalowywać to niech ktoś inny sprawdzi 41 minut temu, JeRRyF3D napisał: Co ważne. Zauważyłem, że gra za każdym razem wychodzi do "okna". U mnie zapamiętuje wszystko. Całkiem możliwe że to po prostu problem sterowników. Titan Xp to pascall, więc karta sprzed kilku generacji i już zapewne nividia nie robi w sterownikach nic dla karty tego wieku. Może jakby coś całkiem nie działało, ale dopóki działa jako tako to nic optymalizować więcej nie będą. Musiałbym zrobić przekładkę na 4090 i sprawdzić ale też mi się nie chce Edytowano 3 godziny temu przez cichy45 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się