Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

Z dania na dzień (najprawdopodobniej po aktualizacji systemu windows 11) Wbudowana w laptop karta WI-FI widzi wszystkie sieci w okolicy poza moją, z której cale życie korzystała ;)

Internetowe porady w stylu: cofnij aktualizację, zresetuj  router, przeinstaluj kartę sieciową są nieskuteczne. Dodam jeszcze, że karta podpięta pod USB ogarnia temat bez problemu. Ponadto reszta urządzeń w domu również  komunikuje się z moją siecią bez żadnych przeszkód.

Z góry dzięki za wszystkie sugestie, które pomogą mi uporać się z problemem.

Edytowane przez Klakier1984
Opublikowano (edytowane)

Pewnie aktualizacja rozwaliła sterowniki, i kompatybilność ze starym sprzętem.
Tutaj chyba najlepiej do suportu od M$ pisać w końcu to ich twór psuje ci system.

Opcjonalnie to może sprawdź jeszcze raz coś ze sterownikami czy nie ma nowszych albo jakoś wymusić przeinstalowanie ich, aby wymusić z powrotem prawidłowe działanie. 

Nie wiem czemu ludzie pchają się w te nowe systemy skoro one takie problematyczne. 

Na przyszłość też warto robić sobie te kopie systemu.

Edytowane przez Quassar
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Quassar napisał:

Nie wiem czemu ludzie pchają się w te nowe systemy skoro one takie problematyczne. 

Z ciekawości ? ;) Podłubię jeszcze coś przy sterowniku, a nuź tym razem zaskoczy.

Poszedłem za radą ponownie przeinstalowałem kartę i zaczęła działać, ehhh ta złośliwość rzeczy martwych...

Edytowane przez Klakier1984