Skocz do zawartości

Płyta pod 9800x3d

aureumchaos

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Pavel87 napisał(a):

O, ja też czekam aż "ASROCK X870E Nova" ponownie gdzieś trafi do sprzedaży. Myślę, że to taki sweet spot jeśli chodzi o x870e. 

Gdzieś tutaj na forum czytałem, że jeśli chodzi o bios to Asrock nadal w 2010 roku :E 

Żaden większy sklep, nie wie kiedy będzie dostawa.. Masakra

sklep jak najbardziej ok, ze świetną obsługą,wsparciem po polsku, lepszym podejściem do klienta niż większośc polskich firm

czy akurat ten produkt ? niekoniecznie, bo nie ma tych płyt fizycznie nigdzie, oni pewnie też nie będą w stanie go szybko sprowadzić,

jak będą płyty to będą wszędzie i tyle

do czego to doszło że asrocka za 2koła nigdzie nie ma, za chwile wszyscy biostara będą szukać

24 minuty temu, mimuszek napisał(a):

jedyne 88zł w morelach, spadłem z krzesła  

https://www.morele.net/inline-przycisk-reset-z-kablem-0-3m-26648a-551590/

Na allegro komplet za 10,99zł

https://allegro.pl/oferta/akyga-przycisk-power-i-reset-do-montazu-on-off-ak-ca-60-14560029639

7 minut temu, Doamdor napisał(a):

Na allegro komplet za 10,99zł

ale to był sarkazm/ironia tamten post, jak ludzi naciągają, to jest warte 2zł...

5 minut temu, Send1N napisał(a):

mam zawsze obudowę z przyciskiem reset

też, też,  ale reset mam jako reset, nie daj boshe jakby mi któryś junior kompa zresetował podpiętego do clear cmos  o.o

• Kelam promuje ten temat
10 godzin temu, Send1N napisał(a):

Dokładnie takie coś musi działać przecież to jest "zwieracz" pinów a tak właśnie działa dotknięcie dwóch na raz śrubokrętem wiec nie wiem jak magicznie mogło to u ciebie nie działać :E 

A jednak płyta zachowywała się dokładnie tak samo jak z założoną zworką, może być kwestia samych przycisków wymontowanych z obudów klasy pentium 4. Nie mniej przestałem kręcić ram. Na GB przed padem czujników miałem problemy z bootowaniem na 3200 a tomahawk też świruje teraz powyżej 3600. Może to nowsze biosy a może IMC się lekko przytyrało. Niestety na razie czekam z upgradem, bo głupio byłoby wydać hajs na desktopa i pojechać na rok w delegacje :E 

• Upvote 1

hmm, ale ona ma się nei zachowywać, ma nie reagować na nic

prędzej miałeś przyciski od power albo turbo ;) niż reset, który działa jak zwarcie śrubokrętem

boshe , ja pamiętam jeszcze czasy że się zworkami na płycie taktowanie procesora ustawiało, plombowali kompa i pentium 75 robili 100...   zworki na dyskach, primary, slave..

życie stało się prostsze  :faja:

• Upvote 1

23 godziny temu, Pavel87 napisał(a):

O, ja też czekam aż "ASROCK X870E Nova" ponownie gdzieś trafi do sprzedaży. Myślę, że to taki sweet spot jeśli chodzi o x870e. 

Gdzieś tutaj na forum czytałem, że jeśli chodzi o bios to Asrock nadal w 2010 roku :E 

Ke? Sam ma co prawda pod intela ale zlego slowa nie moge o asrocku powiedziec i jesli bym sie skusil na AMD to na pewno wezme asrocka nova, mega plyta wiec troche bajo bajo z tym biosem.