Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, 
Poszukuję laptopa dla koleżanki do 3000zł, ewentualnie mogę trochę dołożyć (+/- 500zł, ale uważam, że nie będzie takiej potrzeby).

Trochę przegadałem temat i dowiedziałem się jakie ma wymagania do ,,spełnienia'':

- laptop będzie używany głównie na uczelni, więc fajnie jakby nie był cegłowaty, albo porównywalnie wielki co te gamingowe,

- dobrze żywotna bateria,

- co do przekątnej ekranu to najlepiej by było 14cali, ale 15,6 też do przeżycia

- celujemy w matrycę IPS - wiem, że w tej cenie niekiedy można wyrwać fajne laptopy z OLEDem, ale po konsultacji, stwierdziliśmy, że filmów raczej w ogóle nie będzie oglądała, a jak praca biurowa to głównie word a nie jakieś zdjęcia

- żeby odpalił SIMSy 4, ale myślę, że większość laptopów jest w stanie to zrobić,

- podświetlana klawiaturka była by mile widziana 

- z systemem Windows

Myślałem nad:

1) Lenovo IdeaPad Slim 3-15 i5-12450H 
Słyszałem wiele dobrego o Lenovo w ostatnim czasie, czy na yt czy na jakichś wpisach, że tak nie zwlaniają, np. po roku użytkowania jak np. Asusy, chociaż tego nie jestem pewny. Z minusów co do tego modelu to brak podświetlanej klawiaturki, ale podobno sam laptop zacny i stabilny. 

2) MSI Modern 14 H i5-13420H

Ten ma 14cali i podświetlaną klawiaturę, jedyny minus to podobno palcująca się obudowa

Ogólnie zależy mi żeby fajnie wykorzystać ten budżet na laptop, który posłuży kilka lat. Dodatkowo boję, się żeby nie wybrać modelu jak np. Dell 3520, który ma bardzo spore problemy z zawiasami. 
Pozdrawiam i życzę miłego dnia!