Skocz do zawartości

Przejście na stronę czerwonych - czy jednak pozostać w obozie niebieskich

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

W związku z tym że długo oczekiwany przeze mnie STALKER 2 wreszcie został wydany, postanowiłem podrasować moje pudło aby w miarę komfortowo pograć w 1440p na mid lub high. Początkowo myślałem o kupnie używanego i7 11700 i wymianie ramu na 2x16GB , ale ceny tych procesorów są absurdalnie wysokie. Dlatego postanowiłem wymienić platformę na taką z DDR5 - zacząłem od pamięci ponieważ nie mogłem się oprzeć białemu wykończeniu :D , będą pasować do mojej obudowy.

https://www.morele.net/pamiec-kingston-fury-beast-rgb-ddr5-32-gb-6000mhz-cl30-kf560c30bweak2-32-13215247/

Teraz tylko mam dylemat czy iść w stronę AMD czy pozostać przy Intelu. W kręgu zainteresowania są 2 procesory : i5 1440F i R5 7500F.

Budżet na płytę i procka to 1300-1500 zł - najlepiej ze sklepu gdzie są raty 0%, jednak nie jest to warunek konieczny w przypadku dobrej oferty nawet na  zagranicznym Amazonie - Alliexpress odpada. 

Jeżeli nie widać sygnatury załączam krótki opis:

i5 10400F + Fera 5, MSI Z490 Gaming Plus, RX 6750XT GAMING X TRIO, SEASONIC FOCUS GX-650W GOLD, KINGSTON FURY RENEGADE 2x8GB CL16, 2xM.2 , 2xSSD , FRACTAL MESHIFY 2 COMPACT WHITE

Edytowane przez Ultor79