Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, stefan999 napisał(a):

HP Victus 16 Ryzen 5-7640HS/16GB/512 RTX4060 144Hz 3999 złotych

Jest wydajniejszy, ale ma mniej pojemny SSD. Ma przeciętną matryce FHD IPS i dość dobry system chłodzenia. Wystarczy do bardziej wymagających gier. 

A ten Victus to dobra seria? Bo wydajność wydajnością ale żeby (jak to w budżetowych seriach bywa) zaraz zwiasy luzów nie złapały, niektóre klawisze przestawały działać, wiatraki zaczną wyć, laptop zacznie się grzać itp itd. No różne cyrki już widziałem np. z Acerami czy MSI gdzie bebechy były fajne ale wykończeniowo laptop okazywał się crapem.

Ten TUF to chyba już trochę stara i sprawdzona seria a o Victusie nie słyszałem. Dlatego pytam.

Edytowane przez doman18
Opublikowano (edytowane)

Victus jest od kilku lat na rynku. To tylko nazwa. Dziś patrzy się na konkretne modele. 

Lenovo LOQ-15 i5-12450HX/16GB/512+1TB RTX4050 144Hz 3499 złotych

Ma trzyletnią gwarancję i dość przeciętną jakość wykonania. Jeśli szukasz solidnych laptopów, to lepiej zrezygnuj z wydajności lub zwiększ budżet. Asus też jest dość solidny, chociaż CPU nie ma integry, więc będzie cały czas działać na dedyku. 

Edytowane przez stefan999
Opublikowano
12 minut temu, stefan999 napisał(a):

Jeśli szukasz solidnych laptopów, to lepiej zrezygnuj z wydajności lub zwiększ budżet.

Szukam kompromisu. Tak jak napisałem chłopak jeszcze ma niewyrobione wymagania więc za 2-3 lata bardziej przełknie jakieś lagi czy spadki klatek niż jakby zaczęło się coś niedobrego dziać w sprzęcie. Więc np. wolę wybrać coś ciut słabszego ale lepiej wykonanego. Nawet jeżeli to byłby np. RTX 30xx

21 minut temu, stefan999 napisał(a):

Lenovo LOQ-15 i5-12450HX/16GB/512+1TB RTX4050 144Hz 3499 złotych

Ma trzyletnią gwarancję i dość przeciętną jakość wykonania. 

Hmm znów nie kojarze serii. Z Lenovo znam Thinkpady, Thinkbooki i Legiona. Ale najtańszy legion widzę to ponad 1k więcej.

15 minut temu, stefan999 napisał(a):

Asus też jest dość solidny, chociaż CPU nie ma integry, więc będzie cały czas działać na dedyku. 

A to chyba nie problem bo i tak on nie będzie raczej go nosił tylko w pokoju używał na kablu.

Czyli Asus z tych 3 będzie najsolidniejszy?

Opublikowano

Miałem kupować Lenovo (bo ta gwarancja) ale posty tutaj (te o płycie głównej) ...

... oraz te o Asusie (głównie mówiący że wady były w wersjach poprzednich a teraz jest lepiej) ...

przechyliły szalę w stronę Asusa.