Skocz do zawartości

Zintegrowana karta graficzna Intel HD Graphics 4600 na i5 4690 a GT 630

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, właśnie kompletuję podzespoły do nowego komputera, a starą jednostkę oddam ojcu do użytku codziennego. Ze starego PC wyjmę jednak kartę graficzną do nowego PC, a stary będzie na razie działał na zintegrowanej. Znajomy miał stary komputer który miał iść na złom ale zanim to nastąpiło sprawdziliśmy co w nim siedzi, był uruchomiony, działał, ekran czasem przygasał, ale czy to wina karty czy tego że od lat się kurzył i był nieużywany tego nie sprawdzałem.

Tak więc mam możliwość włożenia do mojego starego PC karty graficznej GT 630 i tu pytanie, bo porównując ze zintegrowaną różnica jest niewielka. Czy warto ja więc wsadzić? Czy jest różnica miedzy używaniem przez komputer karty zintegrowanej z procesora a tej zamontowanej na płycie głównej?

Opublikowano

Na takiej gt 630 zawsze można odpalić jakąś starą gierkę jak najdzie ochota a jak pc ma służyć tylko do przeglądania neta to nie ma znaczenia czy za "wyświetlacz obrazu" będzie robiła integra czy ta 630.

Opublikowano
3 godziny temu, x0Rysiu0x napisał(a):

Czy jest różnica miedzy używaniem przez komputer karty zintegrowanej z procesora a tej zamontowanej na płycie głównej?

Przetestuj sobie w grach i sprawdź. Ja zostałbym przy integrze.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Wiem o tym. Ale temu rządowi też chyba pasuje takie coś bo nie słyszałem żeby to prawo mieli zmienić.
    • Napiszę pod sobą. To tak ustabilizowałem to gówno. Najnowszy beta bios z Cc to szrot, który ma problem z trenowaniem pamięci i to poważne. Tknięcie czegokolwiek potrafi objawić się nawet zapodaniem przez płytę bclk na 110 MHz co kończy się hard lockiem, że bios trzeba resetować na ciepło albo baterię wyjmować. Absolutnie omijać na GB. Działa ok F17. Teraz następne, bo widzę po redittach, że od zarąbania ale to wręcz zatrzęsienie ludzi ma podobny problem.  Akcja wygląda tak na XMP płyta nie potrzebnie voltuje SOC aczkolwiek wydłuża, to czas do pojawienia się whea i można uznać, że wszystko jest fajnie. Teraz najlepsze to, że CPU przechodzi testy na danym napięciu nie znaczy, że CPU+IMC jest stabilne. Rwałem włosy z głowy, bo OCCT stabilne nie wywala WHEA, memki deliktanie wykręcone tak pod 1.35v przechodzą ante extreme ale z niewiadomowych przyczyn BT gubi myszkę i dual sensa sporadycznie  Z jakiegoś powodu licznik WHEA na 24H2 w HWinfo nie loguje błędów pokazuje 0 ten w OCCT robi to tylko jeśli naprawdę poszliśmy nisko z napięciem na żyletki z niestabilnością rdzeni a tym czasem w podglądzie WHEA-Logger gruba sraczka.  Co ciekwe w TM5 na antcie nie wywala błędów i wszystko fajnie pięknie aż nie jest pięknie i nam myszkę odetnie a  tym czasem w podglądzie WHEA 47  Dla zdrowia psychicznego nie mam zamiaru dochodzić co się zmieniło od 1.2.0.5 Agesy ale coś się zmieniło. Aha na beta biosie Agesą Cc w związku, że nie mogę nawet tknąć pamięci bo nie wstanie komp, to zasadniczo full stock + XMP spuszczone na 3200 MHz też wali whea Podsumowując dziwne zachowanie USB/BT/LAN=WHEA. Twój Radeon dziwnie się zachowuje np. sporadyczne mignięcia w przeglądarce? Znikający R-bar pod windą w adrenalinie? WHEA. 
    • Czy ty właśnie publicznie oznajmiłeś ze nawet nie wiesz, na jakim forum siedzisz ? 
    • kurde az tak cie porobilo? a jak jesz teraz bez zebów? 
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...