Dobrygosc2 0 Opublikowano Środa o 22:28 Opublikowano Środa o 22:28 Witam mam nie codzienne pytanko. posiadam jak wyżej tableta lecz nie mam do niego żadnej osłony ekranu(szkło,folia) oraz nie mogę znaleźć w sieci jakie szkło gorilla ma fabrycznie. moim pytaniem jest czy warto kupić do niego szkło lub folię ochronną czy zostawić go bez żadnej dodatkowej ochrony. rzadko używam go i korzystam wtedy z rysika. dziękuję za ewentualne porady
poszukiwaczGPU 23 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu @Dobrygosc2 Też nie wiem, jaka to konkretnie powłoka ekranu, ale raczej nowsza (pewnie Victus?). Nowsze wersje Gorilla Glass są mniej podatne na pękanie, ale kosztem "miększej" struktury, czyli podatności na rysy. Uważam, że jak najbardziej warto zainwestować w ochronę ekranu. Częstotliwość korzystania z urządzenia nie ma nic do rzeczy - wystarczy JEDNA chwila nieuwagi i po ekranie (mi kiedyś telefon spadł na dywan z ok. 60 cm i to wystarczyło...). Z moich doświadczeń ta dodatkowa ochrona sporo pomaga. Osobiście od lat korzystam z rozwiązań 3mk.
Rekomendowane odpowiedzi