Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od dłuższego czasu korzystam z funkcji Wake On USB ale ostatnio zaczęły się problemy w postaci takiej że usypiam PC np idąc spać, wstaje a ten jest włączony :E mimo że nie ruszyłem/nacisnąłem przycisku na żadnym urządzeniu USB, wyłączyłem nawet ręcznie w menedżerze urządzeń "zezwalaj temu urządzeniu na wznawianie pracy komputera" przy każdym urządzeniu oprócz jednego (bezprzewodowej myszki z której chce go wybudzać) zrobiłem test i ustawienie wydaje się ok bo obie klawiatury czy docelowa mysz go nie wybudzają dopiero jak ruszę tą myszką bezprzewodową to się wybudza (taki był zamiar) Tylko nie mam kompletnie pojęcia dlaczego jak wstaje to jest włączony, po uśpieniu testowo wyłączyłem nawet myszkę od spodu przełącznikiem na "off" mimo to po kilku godzinach potrafi się sam wybudzić, jakieś pomysły? :) 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Zauważyłem że nie wyłączyłem w opcjach zasilania > uśpienie "zezwalaj na wznawianie pracy według czasomierza" wyłączyłem ją 2 dni temu i myślałem że już sprawa załatwiona a ten dalej wybudza się losowo po czasie samemu gdy mam ustawione w biosie wake on USB device, jak wyłącze wzbudzanie przez usb to problemu nie ma jak jest ustawione tak aby wybudzić sprzęt przez naciśnięcie przycisku na obudowie, nie mam już pomysłu od czego to się dzieje już nawet przy wszystkich urządzeniach na usb odznaczyłem w menedżerze urządzeń "zezwalaj temu urządzeniu na wznawianie pracy komputera" następnie uśpiłem testowo i próbowałem wybudzić wszystkimi urządzeniami które mam podłączone na usb i nie chciał się wybudzić mimo to sam z siebie się wybudza np po godzinie lub po 5 godzinach a przyczyną po wpisaniu powercfg /lastwake zawsze jest któreś usb :E 

Edytowane przez Send1N
  • 4 miesiące temu...