LYCONE
Użytkownik-
Postów
138 -
Dołączył
-
Ostatnia wizyta
Ostatnie wizyty
Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.
Osiągnięcia LYCONE
Bywalec (3/5)
125
Reputacja
-
To trzeba sposobem. U mnie albo termin na godzinę albo oddaje kluczyki, idę na siłownię która jest obok i wracam po auto
-
Dobrze wiedzieć, mam te same wielosezony, ale dopiero drugi sezon teraz zaczynam na nich. W styczniu Basenova to będą testowane
-
Nice try Petru... A teraz oddaj konto KiloKush Tak poważnie to Kuga też jest zapewne spoko samochodem, jak i pewnie to Leeco, ale tu chodzi o jego podejście, na siłę bronienie swojej tezy, podejście typu "jedyny słuszny wybór"
-
Ja Petru23 pamiętam najbardziej z tematów o telefonach. Schemat dokładnie ten sam, nie ma lepszego telefonu od bodajże Leco czy coś takiego Polecał je w przedziale od kilkuset złotych do 5x tyle, bo według niego rywalizować mogły z flagowcami Samsunga, którego nienawidził
-
Itbreadware ciąg dalszy: Mieszałeś pół na pół ze zwykłą czy 100% pełnoziarnistą? U mnie właśnie siedzi 50% pszenna + 50% pszenna pełnoziarnista. Jutro jakiś eksperyment zrobię typu chleb na maślance czy na smalcu
-
Pierwsze testy pomyślne Dzisiaj muszę kupić mąkę pełnoziarnistą. Edit: nie patrzcie jak krzywo krojone, rano było i się spieszyłem
-
Ja uwielbiam SUVy Kiedyś nie lubiłem, a teraz bym się nie zamienił na żadnego sedana czy kombi. No może jakieś A6 Allroad bym się skusił Dzięki temu, że mam SUV dodało mi 50% miejsc parkingowych w lokalizacjach w których parkuję na codzień. Do tego duży bagażnik, wygodne wsiadanie i wysiadanie i lepsza widoczność w jeździe po mieście. Brat ma A klase obniżoną fabrycznie i wiadomo, że jeździ to fajnie, ale kurde mały próg i zwalnia do 3 kmh, żeby przodem nie zaryć. Ja tylko gaz odpuszczam i przejeżdżam
-
Kupiłem właśnie na Amazon ten najmniejszy model W przyszłym tygodniu testy.
-
-
Kojarzę, Smasher korzysta z ich bułek. Swoją drogą też polecam, prawie tak dobre jak moje domowe smashe W Gliwicach bywam dużo częściej niż w Kato. Jaki konkretnie chleb polecasz?
-
Bardziej chodziło mi o to, że nie widzę sensu kupowania chleba, który trzyma 3 dni, jak mogę mieć codziennie mały, super świeży 3 minuty od domu... Co to za piekarnia o której mówicie? Będę przy okazji w Kato to wpadnę i porównam.
-
Nie spotkałem jeszcze chleba, który po 3 dniach ma chrupiącą skórkę i jest miękki w środku... Kupuje po prostu codziennie mały chleb z lokalnej piekarni.
-
Byłem 3 tygodnie, nie lubię papryki, odpada, do tego Balaton mało przejrzysty...
-
Ogólnie Covid mocno rozj*bał rynek L4. Kiedyś miałem dużo mniej takich "No elo...", a teraz to normalka: "DZWONIŁEM do lekarza, prawdopodobnie mam grypę, dostałem L4 na 8 dni" Od stycznia czeka nas armagedon, raportowanie każdej płatności kartą do US, zwiększony podatek podczas współpracy z własną spółką zoo do 17% z obecnych 8,5%, KSEF i jeszcze kilka rzeczy się znajdzie. Do tego coraz bardziej słychać o regulacjach rynku krypto na wzór UK czyli podatek od każdej transakcji, a nie tylko przy wyjściu do FIAT na podstawie rocznego bilansu. W tym roku spędziłem 2 miesiące w Azji i szczerze gdyby nie to, że mam dziecko to bym naprawdę poważnie myślał bym o przeprowadzce z Polski do innego kraju, niekoniecznie Azja, ale najlepiej poza szponami regulacyjnymi UE.
-
A są firmy co zatrudniają kurierów na umowę o pracę? O_o Brzoska z Inpost to największa patologia wśród firm kurierskich na rynku. Średnia dniowka na paczkomaty zaczyna się o 4:30 a kończy o 17-18 od poniedziałku do soboty, a od listopada do grudnia poniedziałek - niedziela. Brzoska na te zarzuty odpowiedział krótko, że on nie zatrudnia kurierów tylko współpracuje z firmami w formie b2b Ciekawe czy taki Inpost też będzie kontrolowany, bo b2b przy kurierze, który pracuje sam dla siebie to czysta umowa o pracę, masz tam premię za wyniki, koordynatora, który jest tak naprawdę twoim przełożonym, zebrania, stałe godziny załadunku, stałe miejsce pracy... Pewnie jeszcze parę punktów bym znalazł. IMO nic z tego nie będzie i gość dalej będzie zgrywał super gościa, który ceni sobie pracowitość
