fxy 0 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca Siema mam nowy sprzęt polecony tutaj nowy Procek Ryzen 7 5700x3d Rtx 4060 8gb 32 GB ram 3200hz i w call of duty czy to low ustawienia czy high to takie kropki czarne na cieniach , ktoś może pomóc ?
RTXnietylko4060tiUSER 450 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca (edytowane) Kiepsko widac na tych screenach ten Twoj problem. Jesli chodzi o ziarnistosc to sprawdz ustawienie sharpness/wyostrzania, ta opcja moze dawac taki efekt jesli jej wartosc jest ustawiona wysoko. Edytowane 19 Marca przez RTXnietylko4060tiUSER
fxy 0 Opublikowano 19 Marca Autor Opublikowano 19 Marca No właśnie to tak wygląda jak by ziarno ale tego nie da się ustawić w grze za bardzo , chyba że w nvidia taki przykład na tym co znalazłem na necie takie coś mam
RTXnietylko4060tiUSER 450 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca Uzywasz DLSS? Jesli tak to zmien na TAA i sprawdz czy bedzie roznica.
fxy 0 Opublikowano 19 Marca Autor Opublikowano 19 Marca DLSS i jak daje sharpness 100 to chyba ten problem był Mam monitor 165hz o calach 32
RTXnietylko4060tiUSER 450 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca Czy co? Udalo sie ogarnac sprawe?
fxy 0 Opublikowano 19 Marca Autor Opublikowano 19 Marca Sharpness jak jest na 100 ustawione z DLSS to pokazują się takie kropki na cieniach to chyba przez to że jest ustawione na 100 ?
RTXnietylko4060tiUSER 450 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca (edytowane) @fxy Sharpness na 100%, a czasem nawet DLSS potrafi generowac przeklamania w obrazie, szczegolnie jesli masz go ustawionego na balans i nizej. Edytowane 19 Marca przez RTXnietylko4060tiUSER 1
Rekomendowane odpowiedzi