Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Czy zetknal sie ktos z was z tym ze poprzez mediacretaiontool na niektorych pendrive sa bluescreen na plytach MSI pod AM5 a niektore pendrive dzialaja normalnie? Ja tak mialem teraz. 2 peny transcend + 2 peny goodram z bledem 0xc0000428 przy odpaleniu instalacji windows 10/11 a inny pen goodram dzialal dobrze. Na tych co maja blad zrobilem windowsa przez rufus i...dziala. Jakies pomysly?

Opublikowano (edytowane)

Ja mam tą płytę i leciałem na jakimś pendrivie noname i zrobionym w MediaCreationTool i poszło bez problemu.  Żadnych bluescreenów przy instalce.

Edytowane przez MadDog
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 26.03.2025 o 14:05, Eltik napisał(a):

Siema. Czy zetknal sie ktos z was z tym ze poprzez mediacretaiontool na niektorych pendrive sa bluescreen na plytach MSI pod AM5 a niektore pendrive dzialaja normalnie? Ja tak mialem teraz. 2 peny transcend + 2 peny goodram z bledem 0xc0000428 przy odpaleniu instalacji windows 10/11 a inny pen goodram dzialal dobrze. Na tych co maja blad zrobilem windowsa przez rufus i...dziala. Jakies pomysly?

Jak dla mnie świeży temat, dosłownie z wczoraj.

image.png.159d2480258a9aee59c809fe17e0f2bb.png

Opublikowano

hmmm

pobieralem obraz z basewin.pl i robilem rufusem. dziala normalnie. przez media ni ch

i ostatnio tak sie zrobilem ....wyczyscilem dyski wkladam pena odpalam a tu bluescreen. uratowalo mnie ze mam naped na usb i stara plyte oryginalna z windows 10 1703 wiec zainstalowalem