Sprzedane
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez TheMr. · Opublikowano
Można kończyć te przepychanki. Jak zwykle konfunia przekleja fejki. Partia idiotow dla idiotow -
Przez Henryk Nowak · Opublikowano
Można zamieścić screena. Nigdzie nie napisali, że dziewczynki pyskowały a sprzeczkę to widać nawet na filmie autorstwa dziewczynki. Po prostu bezczelnie klamales i obwiniałeś ofiarę oskarżając ją o niewłaściwe zachowanie - pyskowanie i sprowokowanie sytuacji i jako dowód podałeś post autorstwa MZK, który nie istnieje. Sprzeczka była, pyskówka nie. Nazwijmy to po imieniu - łże. -
Przez larry.bigl · Opublikowano
Oczywiście, że możesz brać pod uwagę ROI - zwłaszcza jeśli mówi się o kontekście jeżdżenia na swoim prądzie z PV. Skoro mam wydać na elektryka dodatkowe np 40k który spełniłby moje wymagania (nie mówię o wozidełku wkoło komina za 50k) to porównuję ile czasu/km minie nim te 40k PLN zwróci mi się na jeździe na swoim prądzie vs kupno tańszej spalinówki i jazdę na PB/ON. No prosta kalkulacja - na paliwo wydaje średnio 7k PLN rocznie. Mając elektryka myślę że ok 65-70% dystansów jakie robię bym robił na swoim prądzie (zimą i tak bym kupował z sieci, taniej niż PB/ON ale jednak produkcji z PV zimą nie oszukasz + sporadycznie w trasie jednak muszę zajechać na stacje ładowania. Mając w pełni elektryczne auto myślę że z tych 7k PLN rocznie za ON bym uciął na jakieś...1,5k PLN. Oszczędność rocznie 5,5k PLN. I teraz pytanie brzmi jaka jest różnica w cenie używanego elektryka który spełni moje wymagania vs spalinówki która spełni moje wymagania. Jeśli 0-5-10-15k, spoko, 3 lata i wyższy koszt zakupu zwraca się relatywnie szybko. Jeśli natomiast za np elektryczną wersję samochodu dla swoich wymagań (2+2+pies) muszę dorzucić 40k PLN no to zwrot wychodzi 7 lat. Dużo. Okej, odsprzedam może drożej niż spalinówkę (a może nie, rynek zweryfikuje) ale mrożę gotówkę na miejscu. I nikt mi nie wmówi, że ślepo pakować dużo więcej siana na zakup "bo mam prąd z PV" to zawsze słuszna odpowiedź. Wygrywa excel. Myślisz, że dlaczego jeżdżę dużym starym dieslem? No bo POMIDOR -
Przez huudyy · Opublikowano
Zmieniając lekko temat - były szef KRRITV pan Świrski został zatrzymany przez CBA https://wiadomosci.onet.pl/kraj/maciej-swirski-zostal-zatrzymany-byly-szef-krritv-w-rekach-cba/c3zn1z5?utm_source=wiadomosci.onet.pl_viasg_wiadomosci&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=undefined&utm_v=2 Dodatkowo policja weszła do domów byłych doradców pani Szydło, również w związku ze sprawą. -
Przez Lameismyname · Opublikowano
@zlotnik też gdyby mi zależało na tej marce, to bym wybrał czarną. Możesz też rozważyć alternatywy z wyższej półki. Może np. coś od BeQuiet?
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi