Skocz do zawartości

Internet co jakiś czas na kilka sekund przerywa, wina WI-FI?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co jakiś czas internet na kilka sekund zrywa połączenie. Internet mam radiowy od Bestconnecta. Komputer jest połączony przez WI-FI. System to W10 64 bit, płyta główna to aorus b450 elite. Sam ruter to Archer-c6. Po zerwaniu połączenia internet po około 5 sekund sam wraca. Nie potrafię zlokalizować co może być tego przyczyną, a jest to denerwujące. Ktoś może wie od czego zacząć diagnozę i tak dalej, a może wie co jest przyczyną tego zjawiska?

Opublikowano

Łatwo sprawdzić. Puszczaj ping na coś innego w sieci lokalnej. Jak też będzie problem, to winne jest wifi. Jak ping na lokalne zasoby będzie działał cały czas, a ping na strony zewnętrzne będzie padał, to winny jest prawdopodobnie dostawca.

Opublikowano

Wi-fi masz w płycie czy jako dongiel? Jak opcja dwa to spróbuj przepiąć do innego portu, mi jakiś czas temu net mulił nie rozłączał ale mulił, dzwonię do dostawcy, a że to znajomy to mówi że u nich wszystko ok... podłączyłem dongiel do innego portu i jak ręką odjąć, czasem głupie pomysły działają i wtedy nie są głupie :)