j4z 948 Opublikowano 22 Maja Autor Opublikowano 22 Maja Będę używać portów USB z płyty głównej. Choć i tak ciężko mi uwierzyć, że to przez to nie działa. Wszystkie piny są nienaruszone, a gniazdo wsadziłem z powrotem. Sprawdzę jeszcze niedługo ze starą budą. Dzisiaj już mi się nie chcę. 5
Send1N 4 203 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja Oryginalnie jeszcze nie widziałem aby ktoś wyeksponował sam ram w budzie wyrwanie plastikowego konektora nie powinno mieć na to wpływu ten plastik nie ma żadnego wpływu na zasilanie i przesył danych jeżeli piny są nienaruszone.
j4z 948 Opublikowano 23 Maja Autor Opublikowano 23 Maja No tak no tak myślałem właśnie. Co do oświetlenia to masz jeszcze na karcie graficznej. Wentyl na CPU też ma RGB, ale to nic nie daje poza tym że robi się jaśniej w budzie. Może kiedyś wsadzę aio.
Send1N 4 203 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja Ogólnie jak jesteś ciekawy to można zamówić taki adapter https://allegro.pl/oferta/adapter-akyga-ak-ca-58-usb-3-0-19-pin-f-2x-usb-3-0-typu-a-f-16897684753 podłączyć go do tego 19pinowego usb na mobo i bezpośrednio podłączyć jakieś urządzenie, będziesz wiedział czy problem jest od strony płuyu czy to panel usb w nowej budzie świruje 1
j4z 948 Opublikowano 23 Maja Autor Opublikowano 23 Maja Na to samo wyjdzie, jak postawie starą budę obok i podepnę, ale dzięki za chęci. 1
michaelius33 354 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja 19 godzin temu, j4z napisał(a): Będę używać portów USB z płyty głównej. Choć i tak ciężko mi uwierzyć, że to przez to nie działa. Wszystkie piny są nienaruszone, a gniazdo wsadziłem z powrotem. Sprawdzę jeszcze niedługo ze starą budą. Dzisiaj już mi się nie chcę. Jeśli cię to pocieszy to kiedyś nadepnąłem na kabel od słuchawek i słuchawki wytrzymały ale gniazdo w panelu przednim obudowy nie i od tamtej pory muszę podłączać przez mobo z tyłu
j4z 948 Opublikowano 23 Maja Autor Opublikowano 23 Maja Wychodzi na to, że najprawdopodobniej całkowitą winę ponosi użyszkodnik. Podpiąłem starą budę do nowej i ten sam error. 😏 1
j4z 948 Opublikowano 23 Maja Autor Opublikowano 23 Maja @Send1N nie smutaj. Przynajmniej mamy prawie pewność, że to nie nowa buda. 1
wkamil73 285 Opublikowano 25 Maja Opublikowano 25 Maja W dniu 23.05.2025 o 03:31, Send1N napisał(a): Oryginalnie jeszcze nie widziałem aby ktoś wyeksponował sam ram w budzie wyrwanie plastikowego konektora nie powinno mieć na to wpływu ten plastik nie ma żadnego wpływu na zasilanie i przesył danych jeżeli piny są nienaruszone. Ja tak miałem przez chwilę, teraz założyłem ocz reaper (znów) i tylko devil się świeci na czerwono bo żeby go wyłączyć trzeba zainstalować program (kto to wymyślił...) bo pc przyoszczędził na switchu. 1
j4z 948 Opublikowano 28 Maja Autor Opublikowano 28 Maja (edytowane) Jeśli chodzi o filtry, jestem zawiedziony. Zajrzałem wczoraj do budy i już jest kurz. Trudno, będziem dmuchać raz, na jakiś czas. Drugą sprawą jest słabe spasowanie mojego egzemplarza. Im więcej razy otwieram okno, tym bardziej powiększa się szczelina między oknem, a frontem. Na dole jest ładnie spasowane, ale im wyżej tym bardziej odstaje front. Edytowane 28 Maja przez j4z
Send1N 4 203 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja Kurz to w każdej budzie ci się dostanie, filtry nie eliminują całkowicie tego tylko pomagają aby nie wsysało go tam tonami ja mam nawet śledzie nad i pod grafiką zamaskowane czarną taśmą izolacyjną i wszystkie inne zbędne otwory, odsłonięte są tylko te miejsca na których przykręcony jest jakiś wentylator, reszta jest zamaskowana a i tak kurz wchodzi do środka
j4z 948 Opublikowano 29 Maja Autor Opublikowano 29 Maja No powiem Ci że ten na suficie to ma dużo większe otwory niż ten na froncie. Po jakimś czasie będzie widać mniej więcej, którędy dostaje się najwięcej kurzu. Tyłem to raczej powinno być wypychane powietrze, przynajmniej w moim układzie. Kolega ma ok. rok czasu Fractal Torrent i mówi, że praktycznie nie ma kurzu. Ona ma troszkę inne filtry chyba. No, ale nie byłem, nie widziałem.
Send1N 4 203 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja Jak dowalisz gęstrze filtry w budzie to pogorszysz sobie obieg powietrza więc coś za coś wentylatory aby przepchać powietrze przez bardzo gęsty filtr muszą się też szybciej obracać wiadomo co owocuje większym hałasem, komputer stoi oczywiście na biurku a nie na podłodze?
j4z 948 Opublikowano 29 Maja Autor Opublikowano 29 Maja Co to jest biurko? Oczywiście na podłodze stoi. Sam lajkowaleś foty. Może w celach wizualnych kiedyś dokupie podstawkę z granitu. Taką jak mam pod standami na kolumny. Może nawet na kolcach. Ale to i tak raczej dużo nie zmieni w kwestii kurzu. A jeśli się dostaje od góry, to myślę, że nawet biurko niedużo zmieni.
Send1N 4 203 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja Zawsze jak skrzynka stoi na podłodze to zbiera więcej syfu 1
j4z 948 Opublikowano 11 Czerwca Autor Opublikowano 11 Czerwca (edytowane) @Send1N wygląda na to że frontowy filterek ładnie trzyma kurz. Ta górna siateczka prawdopodobnie jest do dupy. Duże oczka ma. Pożałowali na filtr. Mówisz o airflow itd. Myślę, że dużo by nie zmieniło, gdyby dali filtr na górze. Może kupię se czarna pończochę. Także chyba dobrze myślałem, żeby szukać całej ofiltrowanej, a nie siateczki, ale w tym budżecie, w tym sklepie, takiej prostej, dużej budy nie było. Edytowane 11 Czerwca przez j4z 1
Rekomendowane odpowiedzi