Vaiet 12 Opublikowano 4 Czerwca Opublikowano 4 Czerwca (edytowane) Bry, Upgrade platformy w toku, więc pora ogłosić chęć spieniężenia zestawu, który działał u mnie bezproblemowo od września 2017r. CPU: Ryzen 7 1700 Chłodzenie: Cryorig H5 Ultimate MoBo: Asrock X370 Taichi GPU: MSI GTX1080 Gaming X 8GB RAM: DDR4 2x8GB G.Skill FlareX CL14 3200mhz PSU: Corsair RM750x Modular 80Plus CASE: Phanteks P400 Tempered Glass (czerwona) Wenty: 1x Phanteks 120mm + 2x Aerocool DeadSilence White 120mm Zestaw używany niemal wyłącznie do grania w mało wymagające gry (LoL, Brawlhalla, Gry z serii Lego). GPU na standardowych nastawach, Procek ustawiony na sztywno na 3.8ghz działał bez problemu od momentu złożenia zestawu i jego temperatura nigdy nie przekroczyła (jeżeli wierzyć wskazaniom) okolic 65 stopni. Zestaw działa i ma się dobrze, ale są mankamenty. Dwa USB w MoBo nie działają - grube kable w oplocie plus silencery IFI je zabiły. Potem korzystałem z huba USB. Do tego nie wiem, czy problem jest z płytą, czy z RAM, ale choć widzi obie kości w systemie, to efektywnie działa jedna w opcji Single Channel z prędkością bodaj 3000 albo 3200mhz. Zauważyłem to kilka dni temu, kiedy podczas rozruchu komp uruchomił się dopiero po trzykrotnym fail teście pamięci (kod F9 na wyświetlaczu POST) i zaczął mulić po odpaleniu dwóch przeglądarek (Edge i Firefox). W IDLU w normalny dzień temperatury CPU I GPU to okolice 32-34 stopnie. Zasilacz jak dobrze pamiętam nadal na gwarancji, bo Corsair daje bodaj 10 lat. W każdym razie sprzedam najchętniej w całości, do większości gratów nadal powinienem mieć pudełka. Wysyłka wchodzi w grę - przygotuję pod nią pancerny karton (uroki pracy w drukarni opakowań). Cena za całość: sold. Na części do indywidualnych negocjacji. Po zdjęcia i info zapraszam na PW. Chcę sprzedać, a nie sprzedawać. Edytowane 6 Czerwca przez Vaiet
Rekomendowane odpowiedzi