Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwszy błąd zdarzenie 10016  DistributedCOM         Zgodnie z ustawieniami uprawnienia właściwe dla aplikacji nie jest udzielane uprawnienie Lokalny Uruchom do aplikacji serwera COM z identyfikatorem klasy CLSID 
Windows.SecurityCenter.WscBrokerManager i identyfikatorem aplikacji APPID  Niedostępny użytkownikowi ZARZĄDZANIE NT\SYSTEM o identyfikatorze zabezpieczeń SID (S-1-5-18) z adresu LocalHost (użycie LRPC) działającemu w kontenerze aplikacji o identyfikatorze SID Niedostępny (Niedostępny). To uprawnienie zabezpieczeń można modyfikować przy użyciu narzędzia administracyjnego Usługi składowe. 

drugi zdarzenie 2       Kernel-EventTracing    Uruchomienie sesji „ECCB175F-1EB2-43DA-BFB5-A8D58A40A4D7” nie powiodło się z powodu następującego błędu: 0xC0000035

Robiłem już naprawę systemu komendami, ale nic nie pomogło system dopiero co postawiony system ma lekkie ścinki prawdopodobnie od tych błędów.

Opublikowano

Oba te błędy są regularnie powtarzane nie tylko u ciebie ;) mam tego pełno w dzienniku zdarzeń i żadne ścinki nie występują, na każdym pc na którym stawiałem system distributedcom 10016 i kerneleventTracing powtarzały się regularnie w zdarzeniach.

• Upvote 1
Opublikowano
13 godzin temu, dawid8896 napisał(a):

Super że podzieliłeś się to informacją ale ja szukam rozwiązania :) 

Nie podzieliłem się bez powodu tylko dlatego abyś nie szukał winy w tych dwóch konkretnych błędach co do ścinek i nie ma to związku z konfiguracją ;)