Nyxar99 0 Opublikowano 10 Lipca Opublikowano 10 Lipca (edytowane) Cześć, Chciałbym złożyć kompa najtaniej jak mogę do gry w 1080p na używanych częściach. Aktualnie mam mało czasu na gre, więc komputer będzie "przejściowy" na około rok, wtedy kupie sobie high-end. Generalnie celuje max w 1000 zł ale im mniej tym lepiej, jak wyjdzie 600-700 zł to miodzio. Co już mam?: kartę graficzną RX 6600 8GB, dysk Lexar nm710 1TB i Windows 11 box więc powinno być prościej? Troszkę już poszukałem sam i mniej więcej coś wybrałem, akurat na promocji są takie kości: RAM, do tego procesor r5 3600 i zasilacz (tu akurat nowy) darkflash aigo 600w ale nie mam pojęcia jaką płyte do tego wrzucić. No i wiadomo obudowa ale to już kwestia poszukania na spokojnie co się podoba. A może w ogóle lepiej to zrobić na innych częściach? Z góry dziękuję za odpowiedź EDIT: znalazłem też taką oferte na większość zestawu: zestaw Edytowane 10 Lipca przez Nyxar99
kalderon 1 088 Opublikowano 10 Lipca Opublikowano 10 Lipca 4 godziny temu, Nyxar99 napisał(a): do tego procesor r5 3600 Używany 5600 z OLS wyszedł by dużo drożej? 4 godziny temu, Nyxar99 napisał(a): zasilacz (tu akurat nowy) darkflash aigo 600w Nie! Po choinkę ci RGB w zasilaczu? Poza tym to pewne wydmuszka nie trzymająca żadnych parametrów prądowych. Jaka płyta? Z nowych: https://www.ceneo.pl/101840102 Z używanych jakaś B450/B550, patrz żeby miała radiator na sekcji zasilania, to oznaka że nie jest najtańszym paździerzem. Zestaw z OLX nie najgorzej wyceniony.
x-kom 281 Opublikowano 10 Lipca Opublikowano 10 Lipca Cześć @Nyxar99, tak informacyjnie, jakbyś brał pod uwagę też nowe części to za 1 301 zł można złożyć taki zestaw z R5 5600 + B550.
kalderon 1 088 Opublikowano 10 Lipca Opublikowano 10 Lipca Tu się zgodzę że Elementum E5 w promce za 169zł będzie lepsze niż Darkflash, nie powinno wybuchnąć.
Grolshek 516 Opublikowano 10 Lipca Opublikowano 10 Lipca (edytowane) 5 godzin temu, Nyxar99 napisał(a): EDIT: znalazłem też taką oferte na większość zestawu: zestaw Świetny zestaw, ja bym brał. Płyta 170, procek 150, ram 100, spartan 30. Edytowane 10 Lipca przez Grolshek
Rekomendowane odpowiedzi