Skocz do zawartości

Restart komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Jakiś czas temu pojawił się problem dotyczący mojego komputera, a mianowicie chodzi o samoistny restart nawet przy najprostszych czynnościach, takich jak przeglądanie internetu. Sprawdzałem temperatury etc. i wszystko było w normie. Dopiero kilka dni temu odkryłem, że restart następuje tylko wtedy, kiedy podpiętę są głośniki lub słuchawki (bez względu na to czy podpięte są z tyłu czy z przodu). Kiedy głośniki/słuchawki są podpięte, ale ich nie używam restart jest po ok. 3 godzinach, a przy muzyce ok. 40-60 minut. Nie mogę nawet obejrzeć żadnych filmików na YT, bo po 2 minutach wszystko włącza się od nowa.

Proszę o szybką pomoc.

Opublikowano

Prawdopodobnie może być przepięcie/mikro zwarcie przez AUX albo spróbuj zainstalować inny Driver do Audio.

Spoczynku zawsze będą niższe temp. niż pod obciążeniem. Druga sprawa: Filmy MP4-Xvid/Audio MP3 mniej obciążają CPU niż YT przez Net. Zastanawiam: czy mierzyłeś temp. w spoczynku / czy mierzyłeś temp. trakcie odtwarzania YT.

• tomcug zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Jak znajdziesz poniżej 3000zł Pro to Pro
    • Ze zmęczenia nie zwróciłem nawet uwagi na to co czytam - mój błąd.   Nie zgodzę się z Tobą, owszem w przypadku DACa za 100-10000$ z dobrą implementacją nie usłyszymy różnic pomiędzy nimi (pod jednym warunkiem), ale mówimy tutaj o ALCxxx z dość często słabą/kiepską implementacją (trzaski, szumu, przebicia z sieci czy podczas obciążenia GPU, brak mocy to nie mit tylko fakt - winić należy producentów MOBO którzy oszczędzają i częściowo nas samych za brak przewodu ochronnego).   Tym warunkiem jest układ od jednego producenta, mając zdrowy/wyuczony słuch, przyzwoite słuchawki (nie gejmingowy badziew czy kinowe 7.1) i znamy sprzęt, będziemy w stanie lepiej lub gorzej określić czy jest to AKM/ESS/Burr-Brown/Wolfson (różnice są marginalne, ale można je usłyszeć).   Ile mocy na wyjściu ma ten konkretny Mac nie wiem, ale patrząc na ich bardzo tanie i popularne dongle na USB-C, mające 31mW @ 33ohm (wersja US), przypuszczam że mocy ma podobnie lub więcej. Dlatego absolutnie się nie zgadzam z Twoim twierdzeniem (zmierz sztucznie obciążone wyjście w swoim japku to wtedy możemy porozmawiać, wystarczy miernik trueRMS (prawdziwe) i podstawy elektroniki, nie napiszę czego użyć i jak zmierzyć - w razie spalenia układu będą potem pretensje że to z mojej winy)(pomiarów niestety nigdzie nie znalazłem). 
    • Zastanawiałem się długo na handheldem, wzrok zwrócony w pierwszej kolejności na Switcha 2, ale tam gier za bardzo jeszcze nie ma, więc pomysł odrzucony. Próbowałem z Portalem, który oczywiście typowym handheldem nie jest, ale nie polubiliśmy się. No to co, biblioteka Steam całkiem pokaźna, może Steam Deck albo Rog lub Legion. Padło na Legiona, bo się trafił w przystępnej cenie.   Handheld z niego jak z koziej dupy trąbka. Ciężki, średnio wygodny, choć to częściowo rozwiązałem drukując sobie gripy. Bateria słaba, ale wiedziałem o tym i planowałem go głównie do użytku domowego. Na tej płaszczyźnie sprawdza się całkiem przyzwoicie, dokupiłem stację dokującą i po podłączeniu do TV można ograć trochę indyków, bez potrzeby streamowania z kompa w innym pokoju. Kultura pracy o dziwo przyzwoita, a ekran zauważalnie większy niż w Decku też się przydaje. Na razie jestem względnie zadowolony.    
    • Stary a glupi Na jego miejsce juz sa nowe uniwersa, lacznie w wersji szonowej. Ekstradycja jest potrzebna z Krakowa do prokuratury?
    • No właśnie różnica jest w tym że jedno ma podstawy w biologii/medycynie, a drugie jest nabytą opinią.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...