Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Phoenix. napisał(a):

wiec kolejny raz cos ci sie odkleilo

A ty cały czas o tym odklejeniu. Żenada. Ale taki już urok for internetowych. Zawsze trafi się nerd co to tylko żyje forum i nie kuma aluzji, heheszków, ironii. Przykre.

Opublikowano
22 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Wiem czym sie zajmuja i oraginuzja najwieksze i najlepsze mistrzstwa swiata w arabi w wielu gierkach, takie jakie moja podejscie do gamingu w rozumieniu tym dobrym to tylko inni moa pozazdroscic ;) 

No i swietnie ze wiesz > ich celem jest zarabianie kasy, to tez pewnie wiesz.
Teraz zadaj sobie jedno zajebiscie wazne pytanie, jak zarabia sie na gierkach online fps? ;)

Opublikowano

W kontekście tej gry droga jest już obrana i przejęcie EA nagle nie sprawi że pojawia się kolorowe skiny co tylko zrujnowało by grę także nie rekreacyjną kierunek myślenia ;)  Niezależnie kto będzie właścicielem celem jest dobre prowadzenie gry a nie jej rujnowanie. 

Krótkowzroczne myślenie jak widać… 

Zarobek gry nie sprawdza się tylko i wyłącznie do skinów a te będą i będą na nich zarabiać oczywiście ale nie tak jak tobie się wydaje. 

Model biznesowy jest już dawno ułożonych ukierunkowany. 

Czy ktos napsial, ze nie beda zarabiac ze skinow i calej reszczie??? NIE. 

Wiec po co ty sie produkujesz i piszesz mi zebym zadawal sobie jakies pytanie ?? 

Opublikowano

Coś w tym BF-e ostatnio tak mało związków jest. Gość z COD-a pracuje przy BF-e a BF6 (nie)zalatuje COD-em. Firma co kroi kasę na jakiś śmieciowych skórkach (nie)będzie ich pchała do firmy w której ma udziały.

Co do rujnowania BF-a przez EA. Dla nich (i nie tylko) liczy się dzień premiery i pierwsze tygodnie.

Później dochodzi dalsze prowadzenie gry a raczej utrzymanie wpływów po premierze gdzie nie można już za wiele zyskać na kolejnych kopiach gry. No i co wtedy mamy ? Skórki. A jakie będą za rok to nikt nie wie. Ale z góry zakładać, że nie pojawi się kicz to krótkowzroczne myślenie patrząc na to co dali od BF1>BFV>BF2042 ;) Argumenty są po stronie niedowierzających w słodkie pierdzenie EA.

Opublikowano
9 minut temu, skypan napisał(a):

Coś w tym BF-e ostatnio tak mało związków jest. Gość z COD-a pracuje przy BF-e a BF6 (nie)zalatuje COD-em. Firma co kroi kasę na jakiś śmieciowych skórkach (nie)będzie ich pchała do firmy w której ma udziały.

Co do rujnowania BF-a przez EA. Dla nich (i nie tylko) liczy się dzień premiery i pierwsze tygodnie.

Później dochodzi dalsze prowadzenie gry a raczej utrzymanie wpływów po premierze gdzie nie można już za wiele zyskać na kolejnych kopiach gry. No i co wtedy mamy ? Skórki. A jakie będą za rok to nikt nie wie. Ale z góry zakładać, że nie pojawi się kicz to krótkowzroczne myślenie patrząc na to co dali od BF1>BFV>BF2042 ;) Argumenty są po stronie niedowierzających w słodkie pierdzenie EA.

To jest dobry argument.

Kupujesz grę na premierę, płacisz premierową cenę a się okaże po roku ze to się do śmietnika nadaje :D

Ale już pal licho ta cena, ta niepewność i nerwica nie jest warta żadnych pieniędzy :hihot:

Opublikowano
18 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Tylk to nie ma znaczenia kto bedzie wlasicielem firmy, jesli maja kiedys odwalic kicz to stanie sie to niezaleznie kto bedzie wlascicielem EA ;) A wtedy gra podupadnie co nie bedzie na reke zadnemu wlascicielowi. 

To jeszcze doczytaj w jaki sposob ten zakup jest "finansowany".

'EA' bedzie musiało na siebie teraz zarobić. Tylko analfabeci biznesowi nie skorzystali by z opcji mt w ich najnowszym tytule. Oczywiście zrobią to z głową, ale na pewno nacisk na mt bedzie większy, zeby zoffsetowac te 55 baniek.

Opublikowano
17 minut temu, Phoenix. napisał(a):

jesli maja kiedys odwalic kicz to stanie sie to niezaleznie kto bedzie wlascicielem EA

Oczywiście, że nie ma znaczenia kto ten kicz wprowadzi ale to przecież ty jesteś pewien, że go nie odwalą ;)

39 minut temu, Phoenix. napisał(a):

W kontekście tej gry droga jest już obrana i przejęcie EA nagle nie sprawi że pojawia się kolorowe skiny co tylko zrujnowało by grę także nie rekreacyjną kierunek myślenia ;)  Niezależnie kto będzie właścicielem celem jest dobre prowadzenie gry a nie jej rujnowanie. 

Krótkowzroczne myślenie jak widać… 

Opublikowano
Teraz, oldfashioned napisał(a):

To jeszcze doczytaj w jaki sposob ten zakup jest "finansowany"

Mi tego nie tlumacz bo co jest dostepne w sieci to juz dawno sie z tym zapoznalem, ale daleki jestem od zakladania czekokolwiek negatywnego na chwile obecna przed wydaniem gry gdzie obrany kierunke jest po prostu dobry ;) 

Teraz, skypan napisał(a):

Oczywiście, że nie ma znaczenia kto ten kicz wprowadzi ale to przecież ty jesteś pewien, że go nie odwalą

Nie nie jestem pewniem, ja napisalem wyraznie ze to ze firma zostal kupiona nie oznacza zadnego negatynwergo wyroku jak tu niekotrzy od razu w pierwszej wypowiedzi zalozyli po ogloszeniu sprzedazy i podkreslilem jasno, niezaleznie kto bedzie wlasicielem jesli mialoby sie tak stac to sie to stanie. Ale chyba nikomu nie jest na reke rujnowanie gry ;) 

I gdzie w tym moim cytacie ta pewnosc ?? :hihot:

Czy w poprzednich wypowiedziach ?? 

Opublikowano
1 minutę temu, skypan napisał(a):

Chyba większość kibicuje BF6 jednak nie mam powodu na huraoptymizm. W przypadku EA sceptycyzm wskazany

Oczywiście że trzeba podejść z dystansem i nie mieć huraoptymizmu ale zakładanie z góry że wykup firmy to skazanie gry na kolorowe skiny to tak jak założyć że za rok będzie koniec świata, no może być ale nie musi ;) 

1 minutę temu, caleb59 napisał(a):

Jeśli już mają być jakieś zmiany narzucane to przy okazji Battlefield 7. Przejęcie następuje oficjalnie w 2027 a do tego czasu każdy będzie miał dosyć grania w 6.

Jak gra teraz nie wypali to już jest po marce. 

;) 

Beznazwy.jpeg.11efc5112e6936483ded290e19311b2e.jpeg

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Z  otwieraniem szampanów to ja bym poczekał  przynajmniej  te 3-4 tyg po premierze . Te trailery  prześmiewcze czy nie  jakoś wrażenia  na mnie to nie robi .

Ja się obawiam podstawowej  sprawy  na premierę ...  cziterów  bo to może być  gigantyczny problem w pierwszych tyg gry szczególnie  na PC .Nie wiem jak daleko poszło EA z zabezpieczeniami od  bety2 , ale z tego co można znaleźć   w sieci to  czituchy przygotowane na premierę :(   .

I to jest jedyny aspekt który mnie powstrzymuje jeszcze przed zakupem  ,nie chcę sytuacji ze kupię na premię  i będą leciały kur , hooj itp przez tydzien i gra pójdzie w odstawkę na  miesiąc  lub dłużej bo się grać nie da .

Pozostaje jeszcze kwestia serwerów  ,czy to dźwigną czy klasycznie  wywrotka  :) 

Edytowane przez raiders
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Kadajo napisał(a):

Miałem wygenerować dziś jakiś fajny obrazek, ale Redit mnie ubiegł... :E

WhatsAppImage2025-09-29at20_40.45_e7101f55.thumb.jpg.e94a4374b00e556e3992d40922fc160f.jpg

tak mi sie skojarzylo :D

i czesc 2 

Edytowane przez Dominix
  • Like 3
Opublikowano
3 godziny temu, raiders napisał(a):

Ja się obawiam podstawowej  sprawy  na premierę ...  cziterów  bo to może być  gigantyczny problem w pierwszych tyg gry szczególnie  na PC .Nie wiem jak daleko poszło EA z zabezpieczeniami od  bety2 , ale z tego co można znaleźć   w sieci to  czituchy przygotowane na premierę :(   .

Odwieczna walka. Nie ma co czekać bo to się nigdy nie skończy. Może admini na portalu to ogarną o ile ten portal im wypali i sami admini na nim będą ogarnięci 

Opublikowano

Tak tęsknisz za tymi adminami a co drugi to był zwykły dzieciak, który potrafił zbanować kiedy zbyt często pojawiał się na celowniku i obrywał. Jedyny plus matchmakingu, że nie ma tego typu ludzi "u władzy".