MasterBialy 2 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia Siema. Mam problem z nowo złożonym pc. Mianowicie, po złożeniu wszystkiego do kupy na płycie świeci sie dioda dram i oczywiście niema obrazu. Przekładałem juz pamięć, resetowałem i aktualizowałem Bios i nic sie w temacie nie zmieniło. Procesor jest dobrze zamontowany, ram dobrze dociśnięty Nie mam juz pomysłu co jeszcze tutaj zrobić Core ultra 7 265k Aorus z890 eagle wifi Patriot viper 2x16gb ddr5 6400mhz Chieftec a90 gdp-750c Samsung evo 990 plus Thermalright phantom spirit 120 Rtx 5060 venture x2
Dirian 669 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia Próbowałeś uruchomić na pojedynczej kości raz jednej a raz drugiej? W odpowiednim slocie?
MasterBialy 2 Opublikowano 28 Sierpnia Autor Opublikowano 28 Sierpnia (edytowane) Próbowałem. Teraz podłączyłem jeszcze buzzer i po kilku minutach gdy komp jest włączony słychać 4 długie sygnały i komp sie wyłącza. Wyjąłem teraz całkiem pamkec ram i komp tez zgłasza 4 dlugie sygnały tylkp, ze juz po niecałej minucie. Czyli tak jakby tego ramu wgle nie wykrywało Edytowane 28 Sierpnia przez MasterBialy
MasterBialy 2 Opublikowano 28 Sierpnia Autor Opublikowano 28 Sierpnia Problem rozwiązany. Winna jest pamkec ram.. albo jest uszkodzona, albo niekompatybilna z płytą 2
Rekomendowane odpowiedzi