Skocz do zawartości

27" 1080p 144Hz czy 27" 1440p 100Hz?

który byś brał?  

29 użytkowników zagłosowało

1. 1. który byś brał?

• 1080p 144Hz
      2
    • 1440p 100Hz
      27

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 20.09.2025 o 18:23, leven napisał(a):

No a 55 cali 2160p ? to już kaplica ?  Jestem od betoniarki jakieś 2.5 metra i jest ładnie.

Sam sobie odpowiedziałeś dlaczego jest ładnie ;) ja mam w drugim pokoju 50 cali 2160p i nawet na tych 50 jest kaplica jak usiądziesz w takiej odległości jak siedzisz od monitora na stanowisku z pc ;) z bliska to już nawet przy 50 calach trzeba by było 8K aby to dobrze wyglądało :thumbup:

Opublikowano

Gdyby ktoś się zastanawiał czy  brać tego ktc h27t27 to tak, warto. Nawet przesiadka z 31,5 na 27 cali przebiegła gładko i nie brakuje mi tych kilku cali. Aż chce się siadać do kompa i coś pograć. Przesiadka z 60 na 100Hz 👍 szkoda że nie więcej, ale i tak różnica spora. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 16.10.2025 o 11:02, Camis napisał(a):

Ja czekam na recenzję tych KTC przez Stilgar, ciekawe czy zrobi. 

Raczej tego nie ruszy jeśli nie wlecą do morelowego sklepu.

Kupiłem kabel DP 1.4 za 13 zeta (outlet) i próbowałem monitor podkręcić. Wszystko powyżej 100Hz wygląda jak 240p rozciągnięte a od 120Hz monitor daje no signal i się resetuje po 15 sekundach.

Opublikowano (edytowane)

Jak ktoś uważa że ten AOC miniled to dobry monitor to musi mieć płacone. One był dobry jak OLEDy były 2x droższe po 3000zł, a nie teraz.

Matryca nie trzyma kolorów nawet patrząc na wprost, w rogach masz odbarwienia. Stref malutko więc blooming wylewa się z tekstu/interfejsu jak diabli. W HDR input lag ogromny. Do tego VRR flicker mryga radośnie. No ale wali 1000 nitami po całej matrycy więc nie da się też używać wieczorem bez oświetlenia, a kontroli jasności brak. 

Za 2200 zł już są Tandem WOLED... A jak ktoś chce niezużytego WOLEDa 27" to będę sprzedawał jak dostanę Tandema. 

Edytowane przez galakty