Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

poszukuje laptopa "gamingowego" dla Taty. Wiadomo, że w tej cenie trochę ciężej o taki laptop, ale pewnie coś da się kupić dobrego. Tata nie jest wymagający, ważne aby laptop nie grzał się wyświetlając pulpit. Za jakimi markami najlepiej się rozglądać? Lenovo, HP, Asus? bo Gigabyte czytałem, że tylko branduje laptopy logiem, więc odpada.

Opublikowano (edytowane)

Jeżeli miałby być to laptop do przeglądania neta i innych rzeczy oprócz gamingu to nawet dysk 120gb by wystarczył z zapasem bo sama winda jeżeli trzymasz porządek zajmuje mniej jak 30gb ;) natomiast pod gry 500 to trochę słabo jak wyżej, osobiście uważam że minimum to 1TB w obecnych czasach czasem jedna gierka potrafi zająć około 200gb :E co do kultury pracy w lekkim obciążeniu typu przeglądarka to każdego lapka da się znacznie wyciszyć wyłączając boosta dla cpu - poradnik: 

sporo osób nawet nie wychwyci tego że procek działa bez boosta ale już o 15 stopni niższe temperatury i znacznie cichsza praca robią różnicę... ostatnio oprócz czyszczenia i wymiany pasty na PTM7950 zrobiłem dodatkowo ten myk w lapku Gigabyte G7 KF i koleś mi dziękował jeszcze kasę z "napiwkiem" przelał :E 

Edytowane przez Send1N