Skocz do zawartości

Czarny ekran na monitorze na 1-2 sekundy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

nvlddmkm pojawił się tylko raz - 27.09.2025, natomiast na przykład 6.10 miałem dużo tych czarnych ekranów i nie ma z tego dnia błędów o nazwie display czy nvlddmkm

Edytowane przez Gradzik18
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, janek25 napisał(a):

po podłaczeniu 2 monitora?

Cały czas mam podłączony drugi monitor

Nie wiem czy instalować nowe sterowniki do grafiki, żeby czasem problem nie powrócił. 

Opublikowano

Sprawdziłeś podgląd jeszcze raz czy nie ma tych błędów o których wspomniałem skoro znów się to stało? pan zasilania windowsowy masz zrównoważony czy wysoka wydajność? bo jeżeli zrównoważony to oszczędzanie energii dla pci-e jest stockowo włączone, przestaw na wysoką wydajność + ustaw pci-gen na 3 w biosie zamiast auto.

Opublikowano (edytowane)

Od razu sprawdziłem te błędy i nic się nie pojawiło. Plan zasilania mam na wysoką wydajność, oszczędzania energii dla pci-e na pewno nie mam włączonego. Dziś zmienię pci-gen na 3

edit: zmieniłem na 3, zobaczymy co z tego wyniknie

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Nie pomogło, nie wiem czy to słuszna obserwacja, ale wydaje mi się, że dzieje się tak najczęściej w momencie gdy po włączeniu komputera i po jakimś tam używaniu, zostawiam go z wyłączonym monitorem i później gdy wracam pojawiają się czarne ekrany, ale może być to mylne wrażenie. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja obstawiam sterowniki nvidii. Mam takie coś u siebie, ale na szczęście tylko jak otwieram stronę Amazon Prime, czarny ekran na 2 sekundy. Na dwóch komputerach to samo. Tak od kilku miesięcy od dwóch albo trzech wersji sterowników.

Opublikowano (edytowane)

Jeżeli tak to zainstalować testowo kilka wersji starsze, mylące może być to że w podglądzie zdarzeń nie ma o tym info bo sterownik rozumiem się nie wywala tylko mignie losowo obraz dokładnie tak jak przy problemie z kablem? 

Edytowane przez Send1N
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Spróbuj zrobić czysta instalację nowych sterowników karty graficznej, uprzednio odinstalowując stare tym o to programem. https://www.guru3d.com/download/display-driver-uninstaller-download/

W opcjach wylacz wyszukiwanie sterownikow z windows update, pozniej wybierz Karta graficzna, NVDIA i kliknij Usuń wszystkie sterowniki i uruchom ponownie (Zalecane)

Miewałem mruganie ekranów przez sterowniki, to pomagało

{F9AC0924-3126-4AD2-B697-E3DD8FA4A5FC}.png