macieka13 0 Opublikowano 19 Października Opublikowano 19 Października Hej ostatni raz zmieniałem kompa z 10 lat temu i nie jestem w temacie. Mam ofertę na tego pc za 1300euro, opłaca się czy lepiej samemu coś złożyć? https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/high-end-gaming-pc-7800x3d-7900xt-32-gb-ram-5-tb-ssd/3218701540-228-17008 CPU: AMD RYZEN 7 7800X3D Mainboard: ASROCK X870 STEEL LEGEND WIFI RAM: G-SKILL 2 x 16GB DDR 5 6000 MHz Grafikkarte:NITRO+ AMD Radeon™ RX 7900 XT Vapor-X 20GB Speicher: insgesamt 3 NVMe SSDs mit 5 TB Netzteil: Be!Quiet 750 Watt AIO Wasserkühlung: Arctic Liquid Freezer III Pro 360 Posiada rachunki do wszystkich części.
bourne2008 1 202 Opublikowano 19 Października Opublikowano 19 Października Ich würde es nicht kaufen. In letzter Zeit sind zu viele schlechte Dinge mit Asrock-Motherboards passiert. 3
macieka13 0 Opublikowano 19 Października Autor Opublikowano 19 Października Czyli lepiej złożyć coś samemu w podobnych pieniądzach, czy będzie ciężko w tej kwocie?
Dirian 669 Opublikowano 19 Października Opublikowano 19 Października W tej kasie spoko sprzęt, szczególnie jeśli jest gwarancja i sprzedający ma dowody zakupu na CPU, płytę i GPU, czyli to co najdroższe i potencjalnie najbardziej awaryjne. Pewne ryzyko jest z płytami ASrocka bo upalily one trochę prockow, dopiero najnowszy (sprzed kilku miesięcy) BIOS ograniczył problem, no ale też setki innych zestawów działają bez problemu w takich konfiguracjach. Za podobną kasę nie złożysz takiego sprzętu na nowkach, chyba że jesteś w stanie dozbierac z 300 euro to wtedy można działać i jeszcze będzie na lepsze GPU 9070 XT.
macieka13 0 Opublikowano 19 Października Autor Opublikowano 19 Października Mam zamiar szukać używanego sprzętu i zastanawiam się czy nie złoże podobnego zestawu z innym MOBO a troche taniej.
Send1N 4 162 Opublikowano 19 Października Opublikowano 19 Października 16 godzin temu, bourne2008 napisał(a): Ich würde es nicht kaufen. In letzter Zeit sind zu viele schlechte Dinge mit Asrock-Motherboards passiert. Od razu mi się przypomniała przeróbka od tyłu "po niemiecku" 2
Rekomendowane odpowiedzi