Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
44 minuty temu, kamilos69 napisał(a):

Pytanie całkowicie z czapy.

Każda myszka może odmówić działa bez względu czy to Razer/Logitech/A4Tech/Genesis/SteelSeries/inne.

Nie ma zasady.

Akurat mam LOgitech i padł scroor po roku

Opublikowano (edytowane)

Piszę to używając do poruszania się po forum myszki A4techa, która ma prawie 20 lat.

- trzy razy zmieniałem kabel

- nie działają poprawnie przyciski, czasem dwuklik, czasem nie łapie. Trzymanie "przepuszcza"

- scroll się sypie i krzaczy, w zasadzie jest nieużywalny, ale możliwe, że wystarczyłoby przeczyścić bo cośtam działa w sensie że wykonuje co powinien, tylko dodaje przy okazji 5 randomowych ruchów góra lub dół 

Logitech obecnie to straszne gówno. Prawie wszystko to straszne gówno. Kiedyś miałeś tanią chińszczyznę i cos normalnego. Dziś w każdej branży wchodzi era, w której jest TYLKO chinskie gówno, choć dla niepoznaki niektóre gówna są droższe. Chciałem czajnik kupić, to nie ma niczego normalnego. Same gówno. Jak jakaś marka robiła coś porządnie, to padła albo została wykupiona przez chińczyków albo przez ludzi o takiej samej mentalności (czyli "sprzedamy malowany plastik jako ryż, jeśli się uda zrobić tak, aby nas za to nie ukarali")

Logitech jest przykładem takiego upadku. 25 lat temu to była naprawdę fajna marka, gwarantująca przynajmniej niską jakość, a nie "jakość" na pograniczu oszustwa. Myszka od nich za 90zł mi nie wytrzymała nawet 2 lat bardzo lekkiego i delikatnego używania o intensywności z której by się pewnie uzbierało pół roku kogoś kto używa kompa codziennie po wiele godzin i obsługuje myszką (grafik, gracz)

Edytowane przez VRman