Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

takie coś mi wpadło w oko 

ONIONITE  v2 

https://www.x-kom.pl/p/1371519-klawiatura-przewodowa-dark-project-alu87a-onionite-v2-wired-black-g3ms-amethyst-hot-swap-rgb.html

ALBO 

Klawiatura Genesis Thor 404 Outemu Peach Silent

https://www.x-kom.pl/p/1347643-klawiatura-przewodowa-genesis-thor-404-outemu-peach-silent-biala.html

Edytowane przez raiders
Opublikowano (edytowane)

jest jeszcze CHERRY KC 200 MX na silent red. Przełączniki cherry mx wysokiej jakości ale

klawiatura jak dużo innych zachodnich ma rozwiązania sprzed dekady. Brak hot swapa, nieodłączany kabel, nie piszą o plastiku na keycapsach czyli pewnie nie PBT. Szkoda bo te dodatki nie zwiększyłyby znacząco ceny a mocno uatrakcyjniły klawiaturę.

285zł

https://www.amazon.pl/CHERRY-mechaniczna-międzynarodowy-anodyzowaną-przelączniki/dp/B0CLV4TJT8?dib=eyJ2IjoiMSJ9.wZZpwqBDveMGOO51xImEfsctjaEnM8ASNNXhDp4hzGCIFC5GTkw-Y12W-p7OwHkj566FffFrz6mkxkM2AnSeYnY2ezn_OENbO4y59H0EvRpeiGFuQp2whG94CDMZhu66mP7lb6_G_nC4GxAaf_eTDfaKrSCVUKPJ5Fnfazmy_FusySjm_mcqyzF8373BBW5CD99ngUPoLcpuA6bzo8n40QSHNU1iqi9clOJQiH2ZV6ggWuzRUUdRlLzab1Y_DZM32T11wbDkFEjmGfWU_VDAhnpZ0qzchoA-_GmRoRFGbl4.ariwt37OCpWeIz9SUts8aZnS8zv22W5aN_STp4qdLwM&dib_tag=se&keywords=cherry%2Bmx%2Bsilent%2Bred&qid=1763856540&sr=8-2&th=1

Przez ostatnie 10 lat korzystałem głownie z 2 klawiatur na switchach cherry mx bo są nie do zdarcia i nie ma potrzeby wymiany klawiatury. Ogólnie to mam 6-7 klawiatur na różnych switchach cherry ale leżą sobie w szafie kupione dla zabawy. Podobno  switche produkowane w Niemczech.

Edytowane przez Dimazz
Opublikowano (edytowane)

Jednak nie jest tak źle  ,po rozebraniu klawiatury ,osuszeniu i pozostawieniu na noc   dzisiaj  przemówiła po złożeniu   , ale kilka switchy  albo się przycina albo nie działa .Jak podmieniam działające w miejsce niedziałających to  jest  ok czyli elektronika działa ,a  sam   przełącznik się utopił  także pozostaje zakupić  nowe przełaczniki i powinno być ok . 

Co do nowych klawiszy to chyba  jednak dla testu  skuszę się na ta cebulkę v2 

Edytowane przez raiders
Opublikowano (edytowane)
W dniu 22.11.2025 o 19:05, Sylwek napisał(a):

Mam tą klawiaturę od 2 lat i nie kupiłbym jej drugi raz ;) gra mi się na niej bardzo wygodnie i to by było na tyle z plusów, do pisania jest okropna, mega głośna brak odpinanego kabla to też lekkie nieporozumienie, to powinien być już standard dodatkowo znana przypadłość tego modelu to brak podświetlenia na klawiszu "END" 3 razy zwracałem biorąc z różnych sklepów i za każdym razem end nie był podświetlony :E dałem już sobie siana i 4 egzemplarz zostawiłem, może po czasie zostało to ogarnięte (nowsze partie) ale w tamtym okresie każdy to miał, niby błahostka ale jednak trochę kuło w oczy xD gdyby mi wizualnie i kolorystycznie idealnie nie pasowała do stanowiska to wybrałbym coś innego.

Edytowane przez Send1N
Opublikowano (edytowane)

Coś może z Corsaira cała góra jest sztywna wykonana ze szczotkowanego aluminium , mnóstwo opcji podświetlenie klawiszy możesz sterować programem przypisać kolor do każdego klawisza jaki ci odpowiada , ma port USB.

Oczywiście jest odłączana podpórka pod nadgarstek ale ja osobiście jej nie używam.

Edytowane przez AudRob