Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziękuję za czas i odpowiedzi. 

Konfiguracja, którą mam:

Procesor: AMD Ryzen 9 5950X

Chłodzenie: Endorfy Navis F360

obudowa: Endorfy ar700

Ram: 64 ddr4 3600

Gpu: zobaczę na święta jaki budżet raczej 5060 bo w sumie gry aktualnie to rzadkość a jak już to forza I wiedzmin 3

Zasilacz:850W

Mam konkretne pytania przed finalizacją zakupu: Szukam płyty która uciągnie wyżej omówiony zestaw.

Szukam płyty która zapewni pełną stabilność dla Ryzena 9 5950X przy długotrwałym obciążeniu , bez ryzyka przegrzewania się VRM?

Jakość komponentów: Chciałbym aby zintegrowana karta dźwiękowa oraz sieciowa w modelu faktycznie oferowały wyższą jakość niż standardowe płyty na chipsecie B550. Zależy mi na dobrej jakości audio bez dokupowania osobnej karty. (poza projektami - ważne są gierki - i czas własny)

Obsługa AIO: Chcę aby płyta posiadała dedykowane wyjście zasilania pompy (AIO_PUMP), które obsłuży Endorfy Navis F360 bez konieczności stosowania przejściówek?

Wersja BIOS: Widziałem w  ofercie wielu sklepów usługę "Weryfikacja i aktualizacja BIOS-u". Przy składaniu zamówienia mogę zaznaczyć tę opcję, aby mieć pewność działania.

Proszę o odpowiedzi, zależy mi aby procesor Ryzen serii 5000 zadziałał od razu po wsadzeniu.

Budżet to 800zł ( +-200zł )

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Do 250zl masz https://www.ceneo.pl/159235292 byłem pozytywnie zaskoczony chwile temu jak składałem w niej pc, nawet fabryczne wentylatory są OK, nie terkoczą nawet na niskich obrotach.
    • MSI B550 Tomahawk: sekcja 10+2+1  i przyzwoity (jak na integry) kodek audio alc1200 w zupełności wystarczy, dostaniesz nową poniżej 600zł.
    • 450W ze spadkami do 390 i skokami do 480. Powiedzmy 25% więcej, to by nic nie zmieniło.    Niech sobie byłoby nawet 50fps. Na 19 lat różnicy to jest śmiech na sali, zaledwie 1080p>8K, 15->40fps licząc najbardziej faworyzując. To jakby 6700k + 980ti miały 30fps w Quake'u 1 w 2160p.  Tymczasem było 500+fps i to w Quake 3.  Ja rozumiem mniejszy postęp niż kiedyś, ale kurde nie obcięty do 8% i gadanie, że rasteru już starczy.  Zrobiłby ktoś porządne FOV 200° to by się bardzo przydało nawet właśnie takie 8K, a tu gry z 2006r. nie ogarnia karta za 10K. No słabo, szczególnie że tu jednak te MSAAx4 by jak najbardziej się przydało, więc wcale jakiegoś +500% by nie było po wyłączeniu x8. Bez żadnego AA jest 60fps. Dobra to niechby nawet 1080->8K 15->60fps. To nadal okolice 10% tego postępu jaki był normalnością kiedyś.   Ale ale! Jak porównać ceny topowych kart po 2 latach, bo wtedy takie karty były tanie jak barszcz, a wytrzymać 2 lata mógł każdy biedak, to w ogóle wychodzi że z postępu zostało może 2%, czyli że kiedyś postęp był 50x lepszy.  No przynajmniej 30x lepszy jak ktoś się uprze liczyć bardziej na korzyść współczesnych. A dodajmy straty na grach na UE które wyglądają zazwyczaj gorzej przy takiej samej wydajności lub chodzą gorzej przy takiej samej jakości ogólnej grafiki jak gry sprzed dekady.      To nie proc, bo gra nie spadałaby do 3x fps na procu z 2025r. jakby na procach z 2006r. nie miała dropów poniżej 10fps a nie miała. 
    • https://www.notebookcheck.pl/Intel-Arrow-Lake-zwieksza-wydajnosc-o-9-w-ciagu-roku-jednoczesnie-zmniejszajac-zuzycie-energii.1172908.0.html
    • Wy tu narzekacie ,a mnie się  od  4-5 dni gra zauważalnie lepiej niż  od premiery . Jakoś ostatnio nie widzę  tych ''wybitnych inaczej''  to może dlatego .   Funky Koval Warto  po modyfikacji broni zaglądać na  : firing range  / Strzelnice i samemu ocenić jak się zachowuje giwera , czasami jest tak ze zmiana optyki  strasznie  zwiększa  rozrzut .   Nie rozumiem do końca tej tabeli ,  K/D ratio powinienem mieć wyższe niż to 2.59   , co po lewej znaczy to  Support  KDA 4.40    , Assault  KDA 5.23  
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...