Skocz do zawartości

Monitor 27' 1440p , Lightroom + gry , pivot , 1-1.5k pln

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Siemanko . 

Zmieniłem gpu na 5070 i czas zmienić monitor na 27" 1440p . Potrzebuje coś dobrego do zabaw w lightroom jak i do gier. Najlepiej na pivocie ale niekoniecznie , bądź jakiś spoko wygodny chwytak na ścianę. Obecnie siędzę na iiyamie 24" fhd i jest zadowlalająca do pracy jak i giercowania. Przeglądam od wczoraj net ale nic sensownego pod moje wymagania nie mogę zlokalizować. Jeśli ktoś ma podobne preferencje do moich i posiada monitor z którego jest zadowolony proszę komentarz . Dzięki

edit: budżet 1000-1500

Edytowane przez PepePanDziobak
  • PepePanDziobak zmienił(a) tytuł na Monitor 27' 1440p , Lightroom + gry , pivot , 1-1.5k pln
Opublikowano (edytowane)

pierwotnie celowałem w budżet do 1k , ale widzę że jest lipa i trzeba podnieść

iiyama-g-master-gb2771qsu-b1-red-eagle  - kolory niby ok , ale coś mi nie gra do końca przy tym wyborze

samsung-odyssey-g5-s27dg500eux-g50d  - tutaj gpt podpowiada że to słaby wybór jeżeli coś tam obrabiam w LR 

Opublikowano

tem samsung nie jest zly.

uchwyt lepiej kup osobno bo to ci da mozliwosc konfiguracji.

jesli chcesz cos do profesjonalnej pracy z grafika to dell s2725qs lub ...qc ale one maja 4k 

jakbys uzyl lupki to bys wiedzial ze wybor masz miedzy tamtym samsungiem, alienware 2724dm lub xg27acs - teoretycznie najdokladniejsze odwzorowanie uzyskasz przy alienware, a najgorsze przy samsungu.

Czy juz wiesz co wybrac czy masz jeszcze jakies sugestie?

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, Pan Mateoo napisał(a):

tem samsung nie jest zly.

uchwyt lepiej kup osobno bo to ci da mozliwosc konfiguracji.

jesli chcesz cos do profesjonalnej pracy z grafika to dell s2725qs lub ...qc ale one maja 4k 

jakbys uzyl lupki to bys wiedzial ze wybor masz miedzy tamtym samsungiem, alienware 2724dm lub xg27acs - teoretycznie najdokladniejsze odwzorowanie uzyskasz przy alienware, a najgorsze przy samsungu.

Czy juz wiesz co wybrac czy masz jeszcze jakies sugestie?

Lupki nie używałem , ale rzuciłem okiem na kilka stron wstecz i zaintrygował mnie ten oddysey , ale jak czytam to jest słaby jeśli mówimy o kolorach w amatorskiej obróbce zdjęć. 4k jakoś chyba nie jest za bardzo pożądane przeze mnie na chwilę obecną. Jak już 4k to oled, ale to będzie następny cel pewnie przy generacji 70xx.
Ten alienware o którym mówisz wygląda na całkiem dobry sprzęt jak za takie pieniądze. Myślę że warto mu się przyjrzeć. 
Dzięki.

dell aw2724dm