Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, 

ostatnio pytałem czy warto odrestaurowywać mojego składaka z 2017/18r. i okazało się, że nie warto. Tym samym w 2017/18 wypadłem z rynku komputerowego.

Dostałem też informację, że gotowe zestawy z tego wątku są "średnie". Dlatego też proszę o pomoc i tworzę nowy temat.

Najtrudniejszy w tym temacie jest chyba deadline, bo muszę skończyć zestaw do 23:59 31.12.2025r.

Do dyspozycji około 9 000 PLN. 

Komputer mam mi służyć głównie do przyjemności, a do tej pory grałem głównie w CS2 i Apex Legends. 

Najbardziej zależy mi na tym, żeby ten zestaw posłużył i żeby nie trzeba było szybko takiego wydatku powtarzać. (Albo  przynajmniej, żeby w przyszłości nie trzeba było wymieniać wszystkiego od zera.)

1. Wydaje mi się, że 9 000 PLN to dużo, więc jeśli ktoś uważacie, że powyżej pewnego budżetu nie warto maxować podzespołów to chętnie to usłyszę. (nie zamierzam być streamerem czy proplayerem)
  2. Być może lepszym rozwiązaniem, ale za powiedzmy 9 500 PLN byłby słabszy PC z nowym monitorem? (w moim 144Hz monitorze, zaczynają pojawiać się wypalone pixele). Co radzicie?

Z góry dziękuję za waszą wiedzę ;)

Opublikowano
2 minuty temu, BuenoKid napisał(a):

Być może lepszym rozwiązaniem, ale za powiedzmy 9 500 PLN byłby słabszy PC z nowym monitorem? (w moim 144Hz monitorze, zaczynają pojawiać się wypalone pixele). Co radzicie?

twoj budzet bazowy to 9k - budzet z wymianą monitora to 9,5k? to 500zl na monitor? Troche mało. Rozumiem ze monitor w jaki celujesz albo masz to 27cali 2k? Bo tani dobry monitor 27cali 2k to koszt około 1000zł jesli mowimy o panelach IPS i 2k jesli mowimy o konfiguracji OLED-a.

Jaka konfiguracja dyskowa cie interesuje? A moze dyski masz z poprzedniego builda?