Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wygląda bardziej na problem z mobo skoro to nie problem pamięci w tym konkretnym przypadku ale masz rację szybciej będzie najpierw podmienić cpu bez wyciągania połowy pc ;) autor pisał że jednak woli zrobić to samemu.

• Like 2
Opublikowano

Świetny pomysł by sprawdzić na 7500f/7600, tak najpierw zrobię a później ewentualnie mobo wymienię. 
Zaciekawiła mnie jedna kwestia na GOODRAMACH PC odpalał się dobre 45 sec nawet więcej, teraz zmieniłem na G.SKILLE i czas skrócił się o połowę, ale zastanawia mnie, że mój stary chrupek na chyba M250M, odpala się niemal od razu. Czy z wielką mocą wiąże się wielka odpowiedzialność i dłuższy czas włączania? 
Pozdrawiam

Opublikowano

To że  części znacznie nowsze niż przykładowo platforma na b250m to nie znaczy że wszystko musi być szybsze :E am5 akurat słynie z dość długiego bootowania (trening pamięci) możesz ten czas znacznie skrócić włączając (enabled) opcję memory context restore i power down w biosie, pierwsze uruchomienie po złożeniu zestawu na am5 potrafiło u mnie trwać ponad minutę zanim pojawił się obraz, przed pierwszym wejściem do biosu ;) 

• Thanks 1