Jaki poleasingowy laptop do AutoCAD wybrać? Przesiadka z i7-3612QM, 16GB RAM
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez VRman · Opublikowano
Nie dostałem przez miesiąc. Zajrzę później i dam znać, bo od dawna nie używałem. Im więcej się bawisz tym wiecej rozumiesz czego te AI nie potrafi i zaczna do Ciebie docierać, że niektóre rzeczy które się udały, to był "wypadek przy pracy". Dosłownie 50 ponowień tego samego prompta żeby "prawie wyszło", a zmiany prompta nic nie dają. Tu właśnie cholernie się przydaje szybkie tempo generacji Groka. Czekając 10+minut to się człowiekowi odechciewa eksperymentować, szczególnie w przypadku ludzi o tzw. "słomianym zapale", do których niestety się zaliczam Zakładasz konto na chwilowym mailu i zakładasz konto na groku. CAŁOŚĆ od włączenia kompa do używania konta trwa może 2 minuty, a jak masz zakładki w przeglądarce, szybki net i kompa nie z muzeum to pewnie w minutę się by dało. No ja jeszcze dodaję wejście w settings i wyłączenie trenowania modelu tym co uploaduję. To jest bardzo fajne, że Grok nie kradnie wszystkiego co wrzucasz, jeśli sobie tego nie życzysz. Zakładasz wirtualną kartę na bazie tej prawdziwej i po problemie. Poza tym wystarczy anulować na dzień przed końcem, albo po prostu po zużyciu kredytów jeśli wykupujesz abonament który działa w ten sposób. No właśnie Ależ są! Stronki agregujące przeróżne modele. Tam są abonamenty "na próbę" czyli za mniejszą kwotę. Takie gdzie płacisz np. 15$ i wystarcza na.... jedno 40s video-to-video. A nie, sorry, pomyliłem się. Zabraknie. W takim przypadku cena wyniesie 24$ za jedną próbę, a text-to-video czy image-to-video w lepszych opcjach typu dobry model + 12-18s, to już 90% tych kredytów jakie dostajesz a 15$. Możesz wydać 4x więcej i koszt każdego kredytu spada wtedy mocno i taki text/image > video 12s kosztuje już zaledwie.. 9$. Za jeden prompt. Jakby dali "robta co chceta przez jeden dzień" to byś mógł wykręcić koszty ala setki tysięcy dolców, więc dlatego takich ofert niestety nie ma. Sam Grok nie zna zasad i nie potrafi odpowiedzieć na pytania o abonament Musk to jest jednak fachowiec, bo z takiego bajzlu w ciągu roku chce z 6s zrobić filmy godzinne. Mocny gość! Niestety nie. Po pierwsze jak sam zauważyłeś - musi wszystko być w kadrze a to eliminuje 90% pomysłów jakie mam. Np. Gdy w kadrze jest jedna postać rozmawiająca z drugą będącą poza kadrem. Albo gdy jest ujęcie z zoomem na samochód. Po kontynuacji Ci się z Kaszlaka 126p zrobi Mercedes S klasy Najgorzej jest jednak z ruchem. Jest jakiś ruch, który kończy się na ostatniej klatce, a potem robisz nowy filmik i ruch się robi zupełnie inny nawet jak próbowałem w prompcie opisać jaki ruch występował na poprzednich klatkach czy jaki występuje na klatce jaka jest "source image". To albo trzeba by było być światowej klasy artystą grafikiem/animatorem, albo użyć jakichś Ajajów do tego, bo ręcznie to masakra. Pewnie jakieś są, ale znowu - pojawią się ograniczenia, problemy itd. -
Przez Wu70 · Opublikowano
Dla mnie VD był przeładowany zbędnymi opcjami a on używał quest linka więc z pewnością nie będzie mu ich brakować Przy streamingu to redukcja laga zrobi całą robotę. -
Przez Krzysiak · Opublikowano
Nie radzi sobie aż tak źle jak na takiego staruszka Jaka reszta sprzętu, monitor? Sam w jednym kompie mam 6950xt sparowanego z 7600 i 32GB DDR5 6200 cl28 tyle że z monitorem 1080p. -
Przez Send1N · Opublikowano
Jeżeli po tych zabiegach jesteś zadowolona z wydajności (bo zapewne trochę spadła) to jak najbardziej może zostać w tym stanie to ten intel ma wydajność tego ryzena 7 260 z tufa o którym było pisane wyżej wychodzi na to że spokojnie można było wybrać coś ze słabszym cpu
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi