Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wyszła nowa wersja , może ją sprawdź ? 2.3.2912 (February 3rd, 2026)

"This is a minor update. Benchmark scores are not affected.

Fixed

Resolved an issue where Firefox could present an update prompt during benchmark runs. "

Chyba że taką już masz. Bo powinna się zaktualizować przy odpalaniu .

https://www.guru3d.com/download/pcmark-10-download/

Edytowane przez Hard Reset
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Hard Reset napisał(a):

Wyszła nowa wersja , może ją sprawdź ? 2.3.2912 (February 3rd, 2026)

"This is a minor update. Benchmark scores are not affected.

Fixed

Resolved an issue where Firefox could present an update prompt during benchmark runs. "

Chyba że taką już masz. Bo powinna się zaktualizować przy odpalaniu .

https://www.guru3d.com/download/pcmark-10-download/

Po aktualizacji bez zmian :hihot:

Schowek_02-04-2026_01.jpg

Edytowane przez JacekRTX
Opublikowano (edytowane)

U mnie też już to samo wyskakuje co u @JacekRTX. Wykłada się przy końcu video conferencing czy coś takiego czyli na początku. Nie pomogło pobranie z innego źródła (techpowerup), włączenie w trybie czystego rozruchu ani przeinstalowanie sterowników GPU z użyciem DDU w awaryjnym i NVCleanstall (bez nvidia app). W tej kolejności. Jest możliwość że to przez tą ostatnią łatkę podnoszącą kompilację? @JacekRTX robiłeś jakieś cięcia w systemie np. skryptem lub narzędziem jak od Chrisa Titusa?

Edytowane przez toska78
Opublikowano

To by była lipa gdyby chodziło o wersję sterownika nvidii lub kompilację systemu. W grach nic złego się nie dzieje. Co prawda ostatnio gram tylko w snowrunnera i hearthstone więc tego nawet nie liczę.

Opublikowano (edytowane)

Wątpie też że wersja sterownika nvidii ma znaczenie bo za 1 razem przy przeinstalowaniu zapomniałem wyłączyć neta i WU pobrał i zainstalował od razu po uruchomieniu systemu w normalnym trybie jakąś starszą wersję.

Edytowane przez toska78
Opublikowano
51 minut temu, JacekRTX napisał(a):

Ten program jest dość wiekowy bo z 2017 roku :)

Ale jak widać cały czas aktualizowany, więc wykorzystuje nowe cpu i gpu ;) . Szkoda że w tej darmowej wersji nie można zmienić karty graficznej do testów,  zrobił bym test na igpu .

Opublikowano

Możesz wyjąć osobną kartę i wtedy powinno przejść.

Wystarczy spojrzeć na wymagania:

dwurdzeniowy procesor

4 GB pamięci RAM (2 GB w przypadku trybu Express)

karta graficzna zgodna z DirectX 11 (z co najmniej 1 GB pamięci w trybie Extended)

6 GB wolnego miejsca na dysku

system operacyjny Windows 7 SP1 64-bit lub nowszy

Chociaż jak Tobie idzie na 13600k a u mnie na 14600k już nie to trochę dziwne - bo to w zasadzie ten sam cpu.

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, JacekRTX napisał(a):

Możesz wyjąć osobną kartę i wtedy powinno przejść.

Wystarczy spojrzeć na wymagania:

dwurdzeniowy procesor

4 GB pamięci RAM (2 GB w przypadku trybu Express)

karta graficzna zgodna z DirectX 11 (z co najmniej 1 GB pamięci w trybie Extended)

6 GB wolnego miejsca na dysku

system operacyjny Windows 7 SP1 64-bit lub nowszy

Chociaż jak Tobie idzie na 13600k a u mnie na 14600k już nie to trochę dziwne - bo to w zasadzie ten sam cpu.

To te same cpu tylko inne taktowanie, więc to nie wina "za nowego cpu" ;) . Wymagania jak wymagania , ma działać na wszystkim tak jak 3dmark ;)

Chociaż 3dmark już wymaga win10. 

Minimum requirements

OSWindows 10, 64-bit

Processor1.8 GHz dual-core CPU

Memory4 GB of system memory

GraphicsDirectX 11

Storage2 GB free space to install Steel Nomad and Steel Nomad light only

Recommended requirements

OSWindows 11 or Windows 10 64-bit (Version 21H2)

Processor1.8 GHz dual-core CPU with SSSE3

Memory4 GB of system memory

GraphicsDirectX 12 with 6 GB graphics memory

Storage9.8 GB free space to install all tests

BTW. Nie chce mi się wyjmować gpu , w biosie można chyba wyłączyć, albo dać priorytet na igpu .

Edytowane przez Hard Reset
Opublikowano
Godzinę temu, toska78 napisał(a):

Wątpie też że wersja sterownika nvidii ma znaczenie bo za 1 razem przy przeinstalowaniu zapomniałem wyłączyć neta i WU pobrał i zainstalował od razu po uruchomieniu systemu w normalnym trybie jakąś starszą wersję.

Stawiałbym na to że program jest do bani, żeby się wykrzaczyć na wideokonferencji :hihot:

Opublikowano

Niestety jeśli dobrze patrzę nie mam opcji odinstalowania tej najnowszej aktualizacji żeby sprawdzić czy to jej wina. Wrzucałem już wcześniej zrzut że bez problemu przechodzi ten 1 test marka ale pewnie nie miałem jeszcze tej łatki preview zainstalowanej. Jeszcze mogę sprawdzić jedną rzecz. Przywrócic bios do domyślnych, włączyć tylko XMP i wtedy sprawdzić ale nie ma gwarancji że pomoże.

• Like 1