Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć!

Trochę wypadłem z tematu obudów komputerowych więc zwracam się do Was o pomoc w wyborze.

Aktualnie posiadam CoolerMaster H500P Mesh. Jest super, wentylatory 2x200mm z przodu robią robię ale mam ją od 2019r już trochę mi się znudziła poza tym zbiera dość sporo kurzu i po prostu czas na zmiany.

Jak jeszcze 2 lata temu planowałem wymianę to zatrzymałem się na obudowach Corsair 7000d airflow albo CoolerMaster HAF 700 ARGB.

Jednak jak teraz zacząłem szukać obudowy to widzę że wiele się zmieniło i chyba nie ogarniam. Mnóstwo obudów szklanych, już nawet piwnic nie ma w większości.

Co polecacie do 9800x3d, msi x870e tomahawk wifi, zotac infinity ultra rtx 5080?

Jedyne co zawsze chciałem to aby na procesor wrzucić 420mm aio. Pewnie od arctica tak jak teraz, tylko że aktualnie mam 360mm.

Dzięki za pomoc!

Edytowane przez NDqq1
  • NDqq1 zmienił(a) tytuł na Wybór nowej obudowy do 9800x3d, msi x870e tomahawk wifi, rtx 5080
Opublikowano

Jaka obudowa Cie interesuje? Akwarium czy standardowa? Jeśli chcesz aio 420 co dla mnie jest bez sensu do tego procka to na szybko bez podania kwoty przeznaczonej na obudowe to akwarium lian li evo rgb albo lian li lancool 3.

Opublikowano

Jest jakaś różnica w wydajności między akwarium a h500p mesh? Chodzi mi o to, bo tutaj jest wszystko proste. Dwa wentyle z przodu z zimnym powietrzem, jeden wyciąga z tyłu + aio dmucha górą i koniec. W tym akwarium to widziałem opcje z boku 3x wentylator, na dole 3x wentylator i jeszcze z tyłu +aio. Dlatego pytam bo nie wiem czy brać olbrzyma haf 700 argb i mieć spokój na x lat czy jednak coś co też ładnie wygląda a na pewno bardziej przezroczyście