Skocz do zawartości

Porównanie obsługi ekranu systemowego w nowych autach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tak sobie myślę, bo nie znalazłem jakoś w sieci, że warto by pokazać jak działają nasze systemy a raczej ich obsługa w samochodach. Widzę to mniej więcej tak

Krótkie nagrania z wykonania zadanych czynności w danej kolejności, czyli np.

Z wyłączonym android auto i start z ekranu startowego/home i po czy mości powrót do startowego przyciskiem "wstecz" a nie np. do pulpitu.

Takie czynności typowe przy obsłudze auta z założeniem z że najważniejsze zostały juz ustawione i zapisane. Pokaże to faktyczne różnice w działaniu i podejściu przez producenta do obsługi auta. I ile czasu i uwagi wymaga ustawienie czegoś tam, co robimy codziennie po kilka razy ;)

Co przychodzi mi do głowy bez jakiegoś specjalnego zawężania.

1. Ustawienie temp klimy na np 21C z nawiewem na szybę przednią i nogi z przedstawieniem siły nawiewu. Powrót

2. Włączenie grzania foteli, kierownicy, szyby tylnej/przedniej/lusterek o ile to będzie oddzielnie i występuje 

3. Włączenie radia i ustawienie dwóch stacji z wyszukiwania i dwóch z zapamiętanych, następnie zmiana źródła na telefon.

4. Zmiana trybów jazdy jak są

5. Wejście do ustawień systemu

Bo takie coś jak ustawienia wycieraczek, foteli, świateł, głośności to są chyba zawsze jako fizyczne przyciski poza chińczykami :hmm:

Edytowane przez Petru23