Crashe i artefakty podczas grania RTX 4090
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Element Wojny · Opublikowano
Jak po polsku to biorę na premierę w edycji deluxe, bez względu na cenę. Trzeba szanować tych, którzy szanują nas. -
Przez Reddzik · Opublikowano
Wpadłem poinformować, że znajomy na steamie został pochłonięty przez magię Śniącego, dał się okiełzać bredniom jakie szerzy ta kocia wiara. Uważajcie na siebie nowicjusze, bractwo to tylko przykrywka, byście się potem nie zdziwili kim ten Śniący się okaże, zatracicie się i pochłonie was wściekłość. Niech Innos ma was w swojej opiece. -
Przez Kyle · Opublikowano
Podaruj sobie trochę luksusu i wymień to CPU na przynajmniej i5 2400 (obecnie sprzedawane są w cenie złomu), a RAM'u wstaw te 16GB (moduły DDR3 4GB też są w cenie złomu ... nawet jak masz płytę na max 2 moduły, to przynajmniej wstaw te 2x4GB, a najlepiej 2x8GB). Za parę groszy będziesz miał "inny sprzęt". Może masz jakiś tryb "dynamicznego kontrastu", lub pseudo HDR włączone w monitorze? Nie. Zakładam połączenie jakimś cyfrowym łączem (HDMI lub przynajmniej DVI-D). Wszak analogowy D-SUB to już relikt przeszłości, choć nawet na takim antyku, nie powinno być takich zmian kontrastu/jasności. Na LCD nierówności jasności na poziomie ponad 20% to normalka ... pytanie czy tam masz różnicę taką typową dla LCD (np. 23%), czy może ponad 30% (to już byłoby nietypowo kiepsko). ... jednak tego bez pomiaru kolorymetrem się nie dowiemy. Takie rzeczy, to kwestia choćby profilu monitora i ustawień Windows/oprogramowania - praktycznie każdy ekran przy poprawnych ustawieniach (głównie Windows) ma nieprzesycone kolory. -
Przez Lameismyname · Opublikowano
@Keleris W sumie jeszcze nie wystawiałem ale mam Thermalrighta Phantom Spirit 120 i mógłbym komuś puścić na forum w dobrej cenie. Co do padów zmiennofazowych do GPU, od dawna stosuje Gelida Heatphase Ultra, bo jest tani i można go kupić oficjalnym źródłem jak np. Proline. Na Thermalright Heliosa dobre strzały bywają na amazonie, warto czasem sprawdzić. A co do past, mam 8g Arctica MX-7 ale nie miałem jeszcze potrzeby go stosować. Jeżeli wierzyć igorslab jest dobra na gołe rdzenie więc można stosować na wszystko, a ja nigdy nie nakładam jednej gładkiej warstwy tylko "X" z kropkami gdzie docisk robi swoje i mogę mieć w poważaniu jej gęstość (oczywiście są pewne racjonalne granice). Niestety w przypadku MX-7 żywotność jest wielką niewiadomą i to tylko czas pokaże. A mnie osobiście najbardziej irytują nieuczciwe praktyki producentów odnośnie zmiany składu, bo czasem nieświadomie możemy kupić po prostu gorszy/wadliwy produkt, co nieraz historia pokazywała.
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi