Jaki Router
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Sidr · Opublikowano
Na default 1875MHz przy 800mv. Przynajmniej na wykresie, bo pewnie tez wezmie 810. W myśl maksymy, nie znam się, ale się wypowiem. Wydaje mi się, że z poborem prądu jest wszystko ok. Różnica wynika z innych ustawień graficznych i liczby fps. Ewentualnie, to kwestia innej budowy PCB lub jakichś róznic pomiędzy tymi chipami . Chodź wątpie. Tak, czy inaczej pobiera bardzo mało, a po włączeniu dlss jeszcze mniej. W Kronosie w 4K z DLSS quality, detale ultra , RT i FG bierze 144W. Procesor, to chyba nigdy nie bierze więcej niż 50W. Nie wiem po co kupowałem zasilacz 850W. Mam też przypuszczenie, że jak ustawisz 800mV i stały zegar, to na OSD w AB też Ci pokaże 810mV. Tu jest chyba jakieś programowe przekłamanie. Zresztą ustaw u siebie napięcie na OSD, to zobaczymy. -
Przez Sidr · Opublikowano
Gwarantuje Ci, że w każdym serialu, nawet najlepszym i najwyżej ocenianym znajdziesz jakieś bzdury. Kwestia jeszcze co i jakąmiarą oceniamy. -
Przez Mesharsky · Opublikowano
Najgorsze jest to że to się dzieje losowo. Czasami komp chodzi nie wiem, z 12 godzin i jest okay. Potem kilka godzin później znowu się to dzieje. Więc diagnostyka tego jest uciążliwa. Bo nie zawsze mam te kilka godzin czasu by to zdiagnozować kiedy się aktualnie to dzieje. Jak już narasta to w danym momencie i bardzo stopniowo. Czyli zużycie ramu przykładowo w jednym momencie wrasta do: 28 gb -> 36 gb -> 42 gb -> 50 gb -> 55 gb -> 58/59 gb -> i tu już tak trochę zostaje ale apki się zaczynają wyłączać itd itp. Zainstalowałem najnowsze aktualizacje bo byłem w plecy z nimi. Również wczoraj dla testu wyłączyłem kartę sieciową WiFi bo była włączona mimo używania kabla. Również odinstalowałem sterownik graficzny zintegrowanej karty która jest nie używana. Zobaczymy jak to będzie, aktualnie ok: 10 godzin i jeszcze nie było, ale nie mam ogromnej nadziei. Też ogółem korzystam z linuxa jako second boota. No ale jak mam fazę grania w gry to Windows jednak musi być używany. -
Przez musichunter1x · Opublikowano
Kompletnie ignorujesz całą resztę, cena chipu to pikuś... Zyskują mniejsze chłodzenie, obudowę - prostszą logistyka, mniejszy zasilacz, gdzie może to być kostka od laptopa, brak ciekłego metalu, prostsza płyta główna, bo LPDDR5X jest dużo mniej wymagające od GDRR.... Moore Law is Dead o tym mówił wielokrotnie, a Sony chce przyciągnąć ludzi co zostali na PS4... Przy 192bitach - 6 32bitowch kanałów będą mieli większą przepustowość niż PS4, a wystarczy do tego nawet podkręcone LPDDR5, bez X.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi