javed 3 Opublikowano 21 Września Opublikowano 21 Września (edytowane) Cześć. Chciałbym zapytać czy ryzen 7 5800x3d będzie współpracował z podzespołami które już mam? Więc obecny CPU 5700x MOBO Tomahawk B450 Max GPU rtx 5070 RAM HyperX 16gb (2x8gb) 3200mhx xmp DDR 4 PSU Endorfy Supremo fm6 850w 80+gold Chłodzenie CPU do wymiany jakiś fortis nie pamietam Chce wymienić CPU bo mam spadki w miejscach procesorowych np. w Far Cry 5, Deus Ex: Mankind Divided, CP 2077 już nie mówiąc o W3 Next Gen w miastach. Gram w fhd Edytowane 22 Września przez javed
javed 3 Opublikowano 22 Września Autor Opublikowano 22 Września A czy znacznie poprawi to spadki FPS w porównaniu do 5700x
nalewator 65 Opublikowano 22 Września Opublikowano 22 Września (edytowane) Coś poprawi ,ale ekonomicznie wymiana nie ma sensu. Przy tym konfigu to lepiej kup monitor 1440p Edytowane 22 Września przez nalewator
JacekRTX 408 Opublikowano 22 Września Opublikowano 22 Września Zależy za ile, jeśli nowy to niezbyt się opłaca - a 5070 to nie jakiś potwór
javed 3 Opublikowano 22 Września Autor Opublikowano 22 Września Przejście u mnie na platformę am5 wyjdzie jakieś 5 700 także to jest bardziej moim zdaniem nie ekonomiczna wymiana. Trochę się martwię tym po prostu że to niewiele podniesie fps-y
JacekRTX 408 Opublikowano 22 Września Opublikowano 22 Września Powinieneś odczuć poprawę. W razie czego możesz zwrócić
Rekomendowane odpowiedzi