Legol 0 Opublikowano 15 Maja 2020 Opublikowano 15 Maja 2020 Część, Wczoraj odebrałem nowo zakupioną kartę (RTX 2080 super) i zauważyłem, że 3 blaszki radiatora w środku są lekko wygięte. Jak na załączonym zdjęciu Patrząc na zachowanie w grach wygląda ok. Temperatury stabilizują się na 71 stopniach. Czy takie uszkodzenie może wpływać na wydajność? Czy jest konieczność wymiany takiej karty? Pozdrawiam .
tomcug 338 Opublikowano 15 Maja 2020 Opublikowano 15 Maja 2020 Nie, tak naprawdę to nawet w ogóle nie jest uszkodzenie, tylko drobne przygięcie radiatora bez realnego wpływu na funkcjonowanie karty. Jak Ci przeszkadza, to wyprostuj te finy we własnym zakresie 😉
Mar_s 182 Opublikowano 16 Maja 2020 Opublikowano 16 Maja 2020 To już praktycznie złom, uszkodzenie mechaniczne, ale mogę ją odkupić!
Legol 0 Opublikowano 23 Maja 2020 Autor Opublikowano 23 Maja 2020 Hej, jeszce mam jedno pytanie bo zauważyłem że przy dużym obiciązeniu karta/PSU? wydaje taki wyższy dźwięk. Wklejam filimk z gry red dead redemoption 2. Przy chowdzeniu do menu dźwięk się wycisza (można to usłyszeć). Czy to coil whine? Czy coś innego? Przyn normalnej pracy jest cicho. https://www.youtube.com/watch?v=qZ-jqg308AQ Prośba o opinie.
EcKo!? 60 Opublikowano 23 Maja 2020 Opublikowano 23 Maja 2020 2 godziny temu, Legol napisał: Hej, jeszce mam jedno pytanie bo zauważyłem że przy dużym obiciązeniu karta/PSU? wydaje taki wyższy dźwięk. Wklejam filimk z gry red dead redemoption 2. Przy chowdzeniu do menu dźwięk się wycisza (można to usłyszeć). Czy to coil whine? Czy coś innego? Przyn normalnej pracy jest cicho. https://www.youtube.com/watch?v=qZ-jqg308AQ Prośba o opinie. film prywatny, zmień na niepubliczny. Tak to mogą być cewki...nic groźnego
EcKo!? 60 Opublikowano 24 Maja 2020 Opublikowano 24 Maja 2020 Też myślę, że to cewki. Nie ma czym się przejmować. Sam u siebie to zauważyłem ale na płycie głównej. Co prawda pojawiło się to przy wyciskaniu ostatnich soków z mojego Ryzena 5 1600AF, ale jednak to nie jest powód do obaw 1
Kamilo96 0 Opublikowano 31 Maja 2020 Opublikowano 31 Maja 2020 Pewnie cewki, czasami po prostu się trafia. Lepiej się nie przejmować.
krzyhox 0 Opublikowano 16 Czerwca 2020 Opublikowano 16 Czerwca 2020 w moim rx 5700 xt od Sapphire nitro+ też są wygięte blaszki.
Rekomendowane odpowiedzi