binas Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Witam wszystkich posiadam obudowę Gladius m40 z takimi gratami : -Płyta główna Gigabyte GA-G1-SNIPER B5, B85, DualDDR3-1600, SATA3, HDMI, GBLAN -Procesor Intel Core I5-4570, 3.2GHz, 6MB -Dysk Seagate 3.5'', 2TB -Pamięć HyperX 2x4GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 Intel XMP X2 Grey Series -zasilacz Silentiumpc DeusM1 550V Mam pytanie szukam pomysłu na zmodowanie tego pc nie zbyt dużym kosztem, a jako że trochę poczytałem na tym forum to wiem że jest tu wiele ludzi pomysłowych i doświadczonych w tym temacie.Bardzo prosze o pomoc jestem nowy w tym temacie ale szybko się uczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtxxor Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Możesz zacząć od kupna kawałka czarnej pleksi i zrobić sobie cover na zasilacz, albo jakieś taśmy LED ze sterownikiem RGB i będziesz miał fajne regulowane podświetlenie. Obydwa zakupy łącznie to może 100 złotych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binas Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 chciał bym też pomalować obudowę wymienić oploty i kupić przedłużki na kable ale mam kilka pytań : -Jakie oploty i rurki termokurczliwe zamówić z tej strony https://www.modding.bit-tech.pl/sklep/pl/ ? -W jaki sposób zdjąć farbę z gladiusa ? Wielkie dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtxxor Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Nie zamawiaj termokurczy, źle to wygląda. Zaciskaj pin na oplocie... nie trzeba wówczas termokurczy. A obudowę przed malowaniem przesuń papierem ściernym i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binas Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 a wielkość oplotów chciał bym wymienić wszystkie ale wnm na tej stronie są podane jakieś stosunki https://www.modding.bit-tech.pl/sklep/pl/ pomożesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernig Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 ja oplatam przewody w tzw sznurówki czyli paracord kupuje zwykle na aledro ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binas Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 a zrobił byś zdjęcie jak to wygląda u cb na kablu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernig Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 pojawiło się już parę fotek z moimi projektami np tu zapraszam też do mojego tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykT Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Jak byłbyś zainteresowany to jestem w stanie opleść Ci zasilacz, Ostatnio między innymi oplatałem zasilacz jednemu z userów innego forum (robiłem też piwnice oraz wycinałem duże okno) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buczo Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 (edytowane) @binas Ja bym rozpoczał przede wszystkim od okna, to chyba podstawa A później jak już koledzy przede mną radzili: oświetlenie tasmami LED lub podświetlane wentylatory, oploty na kable, piwnica na zasilacz Działaj, działaj i chwal sie na forum Edytowane 22 Kwietnia 2016 przez Buczo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binas Opublikowano 2 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Witam to znowu ja mam pytanie do wszystkich użytkowników czy ktoś mógł by zaprojektować chłodzenie wodne tak aby zmieściło sie do mojego gladiusa specyfikacje komputera już znacie.Byłbym bardzo wdzięczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtxxor Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Nie szalejmy. LC to są takie koszta, że na Enthoo Pro M można się sypnąć, a w Gladiusa to się ledwo kable mieszczą, a co dopiero chłodnica ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binas Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 A czy mógł byś polecić jakieś obudowy z którymi można by się pobawić , tylko żeby nie były bardzo drogie ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtxxor Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Enthoo Pro M, Fractal Define S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernig Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 np Aquarius X95W,M60W Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binas Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Dzięki panowie którąś wybiorę jak przyjdzie wyśle fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buczo Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 No i gdzie te Twoje fotki obudowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binas Opublikowano 1 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 nie wrzucałem zdjęc bo swoj projekt musiałem sprzedać teraz chce złozyc jakis komputerek za około 6k złotych z oplotami kastetami na kable i tym wszystkim pomoże ktoś ja swoją wersje jakąś tam mam ale chchiał bym zobaczyć coś od ludzi którzy sie na tym znają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buczo Opublikowano 10 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 Trochę nie czaję Twojego zapytania Jeśli szukasz inspiracji to tylko na naszym forum masz cały dział "Pokaż co masz w środku" + kilkanaście samodzielnych tematów modderów, że o Wujku Google nie wspomnę Także jakżeż możemy Ci pomóc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi