Igrz 38 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Ktoś jakieś pomysły? Nie pytajcie W każdym razie wymiana całej bocznej deski będzie mega trudna, ponieważ są tam takie zaciskowe kołki kątowe, a od drugiej strony idą szyny dla szczebelków, więc skręcenie drugą deską na całej wysokości pęknięcia jest też niemożliwe. jak można by to naprawić? Klej do drewna i Wycięty kawałek deski sosnowej w kształcie litery T aby górą chwycić pęknięcie a na dole była stopa podtrzymująca to wszystko? Jakieś pomysły? Przeraziłem się jak zobaczyłem, że nowa rama taka niespełna 7 stówek kosztuje, a muszę to do majówki naprawić Trytytki nic nie dają, spięte żeby pod własnym ciężarem bardziej nic nie poszło, spać się nie da Z góry dziękuję za pomoc!
ernig 238 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) ma być artystycznie czy ma działać ? bo jak artystycznie to wizyta u stolarza będzie potrzebna Edytowane 25 Kwietnia 2016 przez Prorok
Igrz 38 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2016 @Prorok Ma działać, ale wyglądać też w miarę, to niestety łóżko współlokatora, ale naprawić muszę ja
Bakak 4 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Wymiana. Możesz jeszcze kupić dawa płaskowniki metalowe i skręcic na sztywno.
ernig 238 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) w szczegóły nie wnikamy jedyne rozsądne rozwiązanie żeby się nie rozlazło to metaloplastyka ;) @Bakak płaskowniki nie wystarczą, trzeba dać kątownik od spodu który wzmocni konstrukcję Edytowane 25 Kwietnia 2016 przez Prorok
Igrz 38 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2016 A jest szansa, żeby jakiś stolarz na zamówienie do domu przyjechał, zobaczył i wykonał duplikat tej bocznej deski czy to Ikea'owa jednorazówka? Orientacyjne koszta? To ten model dokładniej: https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S89019992/ Moje rozwiązanie z kawałkiem deski w kształcie litery T nie sprawdzi się?
Igrz 38 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2016 A przepraszam, ta cena 624 zł to czym się różni? Bo jak coś poprzełączałem to się zmieniło na 299 zł https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S89019992/#/S89929232 A już widzę, chodzi o dno łóżka, czymkolwiek jest dno łóżka?
ernig 238 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 powinna pasić różnica w kolorach i szerokości całego wyrka , + do tego będziesz miał parę części w zapasie
Igrz 38 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2016 No do tych z Ikei najtańszych to części zapasowe wskazane... Ale jak ja to wcisnę do fiata bravo Ale w sumie zluzowałem jak się okazało że to 300 a nie 600 zł
Rekomendowane odpowiedzi