Przemo Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 Jak w tytule, zakupiłem kompa z Sapphire Radeon RX 5600 XT PULSE 6GB GDDR6 na pokładzie jednak po złożeniu okazało się, że jest poważny problem. Po uruchomieniu nie ma sygnału na monitorze. Czytałem, że się to zdarza w tym modelu ale raczej restart i przeinstalowanie sterowników pomagało. W moim przypadku jest gorzej bo od samego początku nie ma obrazu. Spotkał się już ktoś z takim przypadkiem? Da się coś zrobić samemu czy pozostaje oddać na gwarancje? Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Mateoo Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 Może to wina kabla lub monitora? Sprawdź czy podłączyłeś od GPU do monitora a nie od blaszanej czesci z tyly Przetestuj na innym monitorze może to rozwiąże problwem /* Przeniosłem twój post na temat Karty Graficzne */ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 6 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 Dziękuje, za przeniesienie. Przeczytałem post już po dodaniu. Co do podłączenia sprawdzałem na innym monitorze, z innym kablem i to samo. cały czas pojawia się informacja brak sygnału. A Jest jeszcze jedna sprawa o której zapomniałem a może być ważna. Między włączeniem komputera z przycisku a uruchomieniem się wentylatorów na grafice jest różnica 2-3sec, czy jest to normalne w tym modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Mateoo Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 Sprawdź czy ramy są dobrze osadzone. Jeżeli wlaczasz PC to czy są jakieś sygnały dzwiękowe? jesli tak to określ je! Czy gpu jest poprawnie wpięte? może sprawdź na drugim slocie x16 czy bedzie działąć zresetuj bios i sprawdź czy bedzie działać Albo i update biosu Poza tym pochwal się Twoją specyfikacją - łatwiej będzie zidentyfikować problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 6 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 To tak: -ramy sprawdzałem w róznych slotach po jednej kości. -gpu sprawdzałem w obu slotach na płycie ( gdyby była źle włożona to raczej nie działała by w 100%, a nie że się 3x na 30 włączyła? ) -reset biosu był -został by jedynie update ale jest problem bo nic nie widzę Chyba, że da się to inaczej zrobić. A zestaw jest taki: -AMD rzyen 5 3600 -Crucial 16GB (2x8gb) 3000MHz CL15 -ADATA 512GB M.2 PCie -ASRock B450M Steel Legend -SilentiumPC Fera 3 120mm -SilentiumPC Vero L3 600W 80 Plus Bronze -Sapphire Radeon RX 5600 XT PULSE 6GB GDDR6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Mateoo Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 Update biosu mozesz wykonać za pomocą USB ale czekaj nie widzisz obrazu Jutro może nasunie mi się rozwiazanie problemu i napisze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EcKo!? Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 kupowałeś nowy PC? Na pudełku płyty głównej jest Ryzen 3000 ready? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 7 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 Tak nowy prosto z x-kom. Muszę sprawdzić ale dopiero koło 17 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordan Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 Moim zdaniem powinieneś zwrócić kartę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EcKo!? Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 a moze coś innego jest uszkodzone? Maz inną kartę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 7 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 Dzisiaj jak będę w domu to z drugiego pc przepnę kartę i zobaczę co się stanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EcKo!? Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 Bo wiesz, to nie musi być wina karty. Kolejne pytanie, monitor podłączasz pod kartę graficzną czy pod płytę główną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 7 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 Pod kartę, ale sprawdzałem też pod płytę bez różnicy. Wiem że to nie musi być karta graficzna ale to się okaże jak podłącze inna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 7 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 Dziękuję wszystkim za pomoc, problem rozwiązany. Rozwiązaniem było przełożenie karty graficznej z innego kompa i aktualizacja Biosu do najnowszej wersji. Teraz już wszystko śmiga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Mateoo Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 A no widzisz pisałem - aktualizacja biosu ale nie tego co trza było hah Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 7 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 Dokładnie tego mi było trza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EcKo!? Opublikowano 8 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 W sumie nie powinno się tak dziać bez update ale cóż, to tylko sprzęt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi