Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w tytule, zakupiłem kompa z Sapphire Radeon RX 5600 XT PULSE 6GB GDDR6 na pokładzie jednak po złożeniu okazało się, że jest poważny problem. Po uruchomieniu nie ma sygnału na monitorze.

Czytałem, że się to zdarza w tym modelu ale raczej restart i przeinstalowanie sterowników pomagało. W moim przypadku jest gorzej bo od samego początku nie ma obrazu. Spotkał się już ktoś z takim przypadkiem? Da się coś zrobić samemu czy pozostaje oddać na gwarancje?

Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam

Opublikowano

Dziękuje, za przeniesienie. Przeczytałem post już po dodaniu.

Co do podłączenia sprawdzałem na innym monitorze, z innym kablem i to samo. cały czas pojawia się informacja brak sygnału. A

Jest jeszcze jedna sprawa o której zapomniałem a może być ważna. Między włączeniem komputera z przycisku a uruchomieniem się wentylatorów na grafice jest różnica 2-3sec, czy jest to normalne w tym modelu?

Opublikowano

Sprawdź czy ramy są dobrze osadzone.

Jeżeli wlaczasz PC to czy są jakieś sygnały dzwiękowe? jesli tak to określ je!

Czy gpu jest poprawnie wpięte? może sprawdź na drugim slocie x16 czy bedzie działąć

zresetuj bios i sprawdź czy bedzie działać

Albo i update biosu

Poza tym pochwal się Twoją specyfikacją - łatwiej będzie zidentyfikować problem

Opublikowano

To tak:

-ramy sprawdzałem w róznych slotach po jednej kości.

-gpu sprawdzałem w obu slotach na płycie ( gdyby była źle włożona to raczej nie działała by w 100%, a nie że się 3x na 30 włączyła? )

-reset biosu był

-został by jedynie update ale jest problem bo nic nie widzę :/  Chyba, że da się to inaczej zrobić.

A zestaw jest taki:

-AMD rzyen 5 3600

-Crucial 16GB (2x8gb) 3000MHz CL15

-ADATA 512GB M.2 PCie

-ASRock B450M Steel Legend

-SilentiumPC Fera 3 120mm

-SilentiumPC Vero L3 600W 80 Plus Bronze 

-Sapphire Radeon RX 5600 XT PULSE 6GB GDDR6

Opublikowano

Dziękuję wszystkim za pomoc, problem rozwiązany.

Rozwiązaniem było przełożenie karty graficznej z innego kompa i aktualizacja Biosu do najnowszej wersji. Teraz już wszystko śmiga :)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Buda fajna, ale o co be z tą wersją (rozmiarem?)  grafy, bo się nie znam? 
    • No ja byłem na pogrzebie, nie raz. W mieście na największym cmentarzu mam kaplicę, gdzie zwykle są nabożeństwa, na kolejnym tak samo. Nie wiem, co się dzieje w przypadku, gdy nabożeństwo jest w rodzinnej parafii zmarłego, ale nie kojarzę praktycznie żadnego kościoła bez parkingu czy placu przed wejściem, poza takimi w ścisłym, zabytkowym centrum, ale zdaje się, że nawet na teren ciasnego starego miasta karawany wyjątkowo mogą wjeżdżać tak samo jak karetki, policja czy zaopatrzenie.   Tutaj sytuacja mimo wszystko jest IMHO specyficzna. O ile dobrze widzę, nie ma bezpośredniego przejścia z kościoła na parking, jeśli już, to przez budynek klasztoru/szkoły (?). Inna opcja to właśnie niesienie trumny wzdłuż Czerniakowskiej do skrzyżowania i potem Nowosielecką do wejścia na parking.   Tak, na wsiach jeszcze jakiś czas temu nosiło się albo i nadal przenosi trumnę z konduktem na cmentarz, jeśli jest blisko kościoła. Ale szczerze mówiąc - jakoś tego w centrum miasta nie widzę.  To nie jest boczna osiedlowa uliczka. I jednocześnie nie jest to pogrzeb z celebrą itp.  Wszystko to nawet jeśli trzeba się zgodzić, że widok trumny to nie jest też nic gorszącego. Ale IMHO wystarczy, że wyniosą ją na przystanek...    No właśnie, skoro już muszą, to albo tam powinien być dopuszczony wjazd obok przystanku (a faktycznie nie ma - wszędzie słupki) albo nie powinno tam być pogrzebów. A jeśli mimo wszystko są...  to na karawan przymknąłbym oko.    Ja wiem, że raz na milion jakieś dziecko będzie akurat biegło do przedszkola - ale to są skrajne przypadki, generalnie nic nikomu nie ma prawa się stać jeśli karawan na pięć minut wjedzie ostrożnie i bardzo powoli na chodnik. A podejrzewam jeszcze, że i pogrzeby nie odbywają się tam masowo?   OK, jasne, dura lex... no ale komentarz mam do tego chyba taki jak większość: Konfitura kiedyś w końcu wyłapie ostry wp...l i, jak tłumaczył klasyk: nie będę popierał, ale zrozumiem. A wcale nie jestem fanem kościelnych jasełek.
    • @Dikson Spotkałem się z takim czymś na początku zeszłego roku na OLX, kilka takich kont zgłosiłem i je zablokowali. Widać, że jest to walka z wiatrakami, najwidoczniej dalej udaje im się oszukiwać ludzi. 
    • Gdzie w końcu kupiłeś?  Ja akurat złotego wolę i nawet w przezroczyste etui wsadzę bo mi się bardziej podoba . 
    • Długo czytałem ten temat bez konta, ale w końcu nadszedł czas na kupno OLEDa. Do tej pory własciwie byłem nastawiony na Asusa PG27UCWM, ale ostatnio też zacząłem się jednak zastanawiać nad QD, a dokładniej Dell AW3426DW. Nastawienie na WOLEDa (czy jak to się tam teraz zwie bez white pixela) było głównie z obawy przed rysami przy czyszczeniu, ale niby w tej najnowszej generacji mocno poprawili wytrzymałość ekranu. Okno mam typowo za samym monitorem, więc z tym nie powinno być problemu, bo wprost na niego nic nie świeci + w razie czego mam rolety. Sam monitor będzie na ramieniu, więc minusy i plusy podstawy tych modeli mnie nie interesują. Mogę prosić o podpowiedzi czy warto iść w QD czy jednak poczekać np. na testy tego Asusa jak już się pojawi? Ew. może popatrzeć na jakieś inne modele QD oprócz tego Della, bo jednak do tej pory siedziałem na IPS 16:9, więc będzie to spory przeskok, ale z drugiej strony wolałbym chyba od razu przejść na 4K. Monitor będzie do grania, przeglądania internetu i okazjonalnego oglądania filmów (chociaż od tego głównie mam LG C4). Z takich dodatkowych rzeczy, to też nie mam zamiaru jakoś bardzo dostosowywać się pod monitor, jak np. ukrywanie paska windows. Mam świadomość, że szybciej się przez to może wypalić. Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...