Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry,

Czy jakiś rabacik jest możliwy? https://www.x-kom.pl/lista/ycg5p2c23   😃

(cena to 3900, nie 4400, jak widać w tym linku, bo te kody amd nagle są pełnopłatne, a nie za 1 grosz).

Dziękuję!

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, karol094 napisał:

Witam.

Oto link do mojego zestawu, proszę o ewentualną pomoc w ulepszeniu jej i oczywiście rabacik.

Pozdrawiam. Karol😀😀 

https://www.x-kom.pl/lista/da6774exg

wywal te ramy i bierz 3600/3733MHz. IF działa maks z ramem 3800MHz i wtedy jest 1:1 ale lepiej brać 3733. Dysk możesz wziąć na cs 3030 albo drozej cos od plextora albo samsunga

tą bude też bym wywalił

Edytowane przez EcKo!?
Opublikowano

Odpowiedzi wysłaliśmy w wiadomościach prywatnych

dla małych i dużych dzieci wybierz prezenty z rabatami nawet 45%
skopiuj swój kod rabatowy dziecko
strona promocji: https://xkom.me/dzien-dziecka-forum

Na liście przecenionych produktów znalazły się między innymi:

Promocja obowiązuje do 01.06.2020 r. lub do wcześniejszego wyczerpania limitu produktów i nie łączy się z innymi promocjami. Jedna osoba może zakupić tylko jedną sztukę każdego produktu promocyjnego.

Pozdrawiamy x-kom

Opublikowano
2 godziny temu, EcKo!? napisał:

wywal te ramy i bierz 3600/3733MHz. IF działa maks z ramem 3800MHz i wtedy jest 1:1 ale lepiej brać 3733. Dysk możesz wziąć na cs 3030 albo drozej cos od plextora albo samsunga

tą bude też bym wywalił

Samsung 1Tb NVMe 970 EVO lepiej będzie wyglądał? Za 50 zł lepsze prędkości widzę odczytu I zapisu. Ramy o wyższym taktowaniu nie pójdą na tej płycie, niż te 3800mhz ?Ewentualnie inną płytę możesz polecić z wi-fi w tym zakresie cenowym. Niestety nie ma na x-komie płyty z dopiskiem E :(  Co za budę proponujesz? Patrzyłem na to by była biała, takie zboczenie I poprzednia buda moja  była model niższa od phanteksa, i mnie nie zawiodła. 😆😆

Opublikowano
18 godzin temu, karol094 napisał:

Samsung 1Tb NVMe 970 EVO lepiej będzie wyglądał? Za 50 zł lepsze prędkości widzę odczytu I zapisu. Ramy o wyższym taktowaniu nie pójdą na tej płycie, niż te 3800mhz ?Ewentualnie inną płytę możesz polecić z wi-fi w tym zakresie cenowym. Niestety nie ma na x-komie płyty z dopiskiem E :(  Co za budę proponujesz? Patrzyłem na to by była biała, takie zboczenie I poprzednia buda moja  była model niższa od phanteksa, i mnie nie zawiodła. 😆😆

dopłac do MSI X570 Ace albo bierz X570 Aorus Ultra. 

Bierz samsuna

Pójdą szybsze ale będzie to niestabilne bo szyna IF pracuje max 1900MHz na tych ryzenach. 3733MHz jest optymalne. Polecam ci Team Group Night Hawk 4000MHz i wtedy ustawiasz 3733 i schodzisz z timmingami jak najniżej a jeśli się nie chcesz tak bawić to bierz Corsair Dominator Platinum DDR4 16 GB 3600MHz CL18 i delikatnie zjedź z CL.

Buda Corsair Carbide 275R Airflow jest spoko

Opublikowano

Mam problem z kośćmi ram flare x 3200 cl14. W zestawie 2*8 działają na taktowaniu z profilu XMP 3200 system wywala przy OC. W zestawie 4*8 działa przy taktowaniu 2933 cl14 wszystko działa. Nie da się natomiast ustawić 3200 z profilu XMP ręczne wpisanie profilu też nie pomaga o OC można zapomnieć powyżej 2933 Win10 wywala po chwili bluescreen. Mobo MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI, Ryzen 2600x Zasilacz Silentium PC 600v, jakieś pomysły ? Bios zaktualizowany do najnowszego stabilnego. GPU MSI RTX 2070 Gaming Z. Zastanawiam się czy nie jest to wina Ryzen planuje wymienić na wersję 3800x ale nie wiem czy aż tyle jest potrzebne w tym momencie 2600x ustawione na sztywno na 4,3. Jeśli jest to wina CPU chciałbym wymienić na 3800x lub 3600 dokładając do tego AIO Cooler master MR240L RGB oraz wertykalne mocowanie karty też Cooler master gdyż obecny Skythe Mugen 5 rev2 może nie dać rady przy OC.

Opublikowano
12 godzin temu, Qb4 napisał:

Mam problem z kośćmi ram flare x 3200 cl14. W zestawie 2*8 działają na taktowaniu z profilu XMP 3200 system wywala przy OC. W zestawie 4*8 działa przy taktowaniu 2933 cl14 wszystko działa. Nie da się natomiast ustawić 3200 z profilu XMP ręczne wpisanie profilu też nie pomaga o OC można zapomnieć powyżej 2933 Win10 wywala po chwili bluescreen. Mobo MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI, Ryzen 2600x Zasilacz Silentium PC 600v, jakieś pomysły ? Bios zaktualizowany do najnowszego stabilnego. GPU MSI RTX 2070 Gaming Z. Zastanawiam się czy nie jest to wina Ryzen planuje wymienić na wersję 3800x ale nie wiem czy aż tyle jest potrzebne w tym momencie 2600x ustawione na sztywno na 4,3. Jeśli jest to wina CPU chciałbym wymienić na 3800x lub 3600 dokładając do tego AIO Cooler master MR240L RGB oraz wertykalne mocowanie karty też Cooler master gdyż obecny Skythe Mugen 5 rev2 może nie dać rady przy OC.

Napisz proszę osobny temat to będzie łatwiej

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Jaki Linuks dla początkujących?Która dystrybucja Linuksa jest najlepsza dla osób początkujących. Czy dla komputera co ma 4 GB pamięci RAM gdyby wybrać Gnome albo KDE to czy wystarczyłoby miejsca w pamięci RAM na uruchomienie przeglądarki internetowej czy lepiej jest wybrać pulpit XFCE albo jeszcze lżejszy. Czy pulpit Cynamon jest lekki czy ciężki. Czy to złe pomysł wybierać lekkie ale mniej znane pulpity jak LXDE. Czy programy w Linuksie są pisane tylko pod konkretną dystrybucję Linuksa czy też pod konkretny pulpit KDE albo Gnome albo XFCE? Ubuntu ma taką polityke że tam muszą być tylko pakiety na darmowej licencji to tam zabraknie kodeków i ma swój rodzaj pakietów to też jest na minus. To że w Google najwięcej stron odnosi się do Ubuntu to nie znaczy że to najlepsza dystrybucja. Rozważam tylko 2 dystrybucje. Linuksa Mint albo Linuksa Debiana i taki pulpit graficzny żeby był jak najlżejszy żeby zostało coś wolnej pamięci RAM ale jednocześnie popularny żeby miał jak najmniej błędów to XFCE wydaje mi się oczywistym wyborem bez względy na to jaką bym wybrał dystrybucję Linuksa. Linuks Mint jest dużo łatwiejszy od Linuksa Debiana ale Linuks Debian jest dużo czystszym Linuksem od Linuksa Minta i dużo stabilniejszy i ma programy z w wersji ESU z długoterminowym czasem wsparcia na przykład przeglądarka internetowa Firefox. Interesuje mnie taki Linuks żeby był na zasadzie żeby zainstalować i zapomnieć i się z nim nie mordować. Co z tego że Linuks Mint jest dużo łatwiejszy od Linuksa Debiana jak Linuks Debian ma dużo więcej deweloperów i jest dużo lepiej dopracowany i stabilniejszy i jak coś będzie trudniej zainstalować to można użyć ChataGPT. Sprawdzałem różne Linuksy w wirtualnej maszynie VMWare Worsktation to sporo programów w Linuksie Mincie i tak trzeba ręcznie z konsoli za pomocą ChataGPT zainstalować i Linuks Debian oferuje dodatkowo większą stabilność. Czy da się tak Ustawić Linuksa żeby w czasie uruchamiania systemu nie trzeba było wpisywać hasła i nawet do wchodzenia do panelu sterowania i zarządzania partycjami i żeby systemowa konsola każde polecenia traktowała jako administratora tak jak to jest w Windowsie? Na naukę Linuksa najlepszy jest osobny komputer z przydzielonym całym dyskiem to nie ma takiej obawy że usunie przez pomyłkę Windowsa. Mam zainstalowanego Windowsa 10 22H2 64 bit na dysku talerzowym i tylko 8GB pamięci RAM to jest to do dupy pomysł żeby powolny dysk twardy jeszcze obciążać instalację Linuksa na VMWare Workstation. W takiej własnie konfiguracji Lnuks będzie najbardziej mulił. Czy gdybym zdecydował się na instalacje Linuksa na komputerze z 2003 roku na procesorze 1 rdzeniowym i obsługującym tylko 32 bity to czy lepszym pomysłem jest wybranie ostatniej dystrybucji Linuksa Debiana albo Minta co jeszcze obsługiwała 32 bity czy mniej znanej ale najnowszej co obsługuje 32 bity. Czy na procesorze 1 rdzeniowym muliłby YouTube gdyby na takim komputerze był zainstalowany najlżejszy możliwy graficzny Linuks. Dla Windowsa żeby oglądać bezpośrednio YouTube absolutne minimum to 2 rdzenie i 2 wątki. Czy Linuks nadaje się do codziennego użytku zamiast Windowsa. Czy MacOS jest dużo lepszy od Linuksa i czy Linuks jest tylko dlatego alternatywą dla Windowsa że jest darmowy i nie wymaga specjalnych komputerów i czy gdyby wszyscy ludzie byli bogaci to gdyby zrezygnowali z Windowsa to czy braliby tylko pod uwagę MacaOSa? Czy Linuks jest dla biednych osób i trudny terminal w Linuksie jest za kare że nie chciało się ludziom pracować i zarabiać więcej pieniędzy żeby sobie kupić lepszy komputer do najnowszego Linuksa albo komputer od MacaOSa?
    • Czy dałoby się w laptopie HP 530 8HTF12864HDY-667E1 Mobile Intel Calistoga-GME i945GME wymienić 1-rdzeniowy procesor Intel(R) Celeron(R) M CPU 530 @ 1.73GHz na 2-rdzeniowy procesor Intel Pentium Dual-Core T4200. Znalazłem zapusty laptop PP33L z popękanym i zepsutym monitorem i uszkodzoną płytą główną i 2-rdzeniowym procesorem Intel Pentium Dual-Core T4200 ale mam sprawny laptop HP 530 ale ma tylko 1-rdzeniowy procesor Intel(R) Celeron(R) M CPU 530 @ 1.73GHz i chciałbym ten procesor wymienić na 2-rdzeniowy. Oryginalnie ten laptop miał 1 GB pamięci RAM i wymieniłem RAM na 4 GB. Jaki system operacyjny najlepiej pasowałby do tego laptopa HP 530. Nie wiem jaki model ma płyta głowna z Laptopa PP33L dlatego że nie dało się tego laptopa uruchomić żeby sprawdzić w BIOSie albo w systemie. Spisałem jakieś liczby z płyty głownej tego laptopa CN-OP-132H-48643-8CB-0220-A00 DP/N OP132H BPB8C0020 002219 DA8B70-LanID GX D-VOA 94V-0 2-1 0842 E0EC 909G8222E M47 REV :  D DA0FM7MB8D0 PWB T012G REV : A00 Weźcie pod uwagę że zero to moze być duża litera o i odwrotnie.
    • To jest jak Yin Yang, każda zła rzecz rodzi pierwiastek dobra. Tutaj tym ziarnem dobra jest ta recenzja wyżej, no i Kamil, który ma znowu naściel lat i cieszy się jak dziecko z jakiś tam skórek i podwójnego XP 
    • prędzej 5800x bo ceny na ali pewnie identyko ceny a 5800x z tego co pamietam mocniejszy jest nawet o kilka procent. kilka dni temu tu dostałem taką porade a ja byłem w szoku że ktoś jest w stanie taką kwote dać 
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...