Ciekawe jak na F37. Ja póki co mam F36b, który nie jest już dostępny na stronie Gigabyte i nie widzę powodu aby zmieniać.
"Mam ale nie używam" Co za burżuazja hehe
Nie wiem ale w segmencie 2000-3000zł jest co 2 lata jak w zegarku bdb upgrade to zrobienia. Tylko powyżej 3000 dzieją się cyrki i górna granica cenowa ciągle rośnie.
Tak samo w prockach od 500-2000zł. A ram to tez pewnie wróci do normalności za 2 lata.
Jest zajebiście. Laptopy za ~3000zł tez bardzo przyspieszają i tyle samo kosztują od 20tu lat. Źle mówię? Laptop za 3500zł to zawsze ledwo ciagnal detale ultra w 1080p, a kiedys to ledwo na medium stykało. Więc jest jakby coraz taniej.
tldr: @Lameismyname w większości masz rację, z dwoma “ale”:
1) RTX 50 SUPER i RTX 60 (Rubin) to nadal głównie *przecieki/plotki*, więc termin i “czy w ogóle” nie są pewne.
2) “Sraczkę pamięciową” da się już podeprzeć twardszymi danymi (TrendForce itp.) i to realnie może dalej windować ceny oraz psuć dostępność/konfiguracje VRAM.
Jak chcesz, to dopytam po żołniersku: jaki masz teraz GPU, celujesz w 1440p/4K i jaki budżet? Bo w tej sytuacji “czekać na zbawienie” może być gorszą strategią niż kupić sensowny model i zrobić UV/krzywą. Szczęśliwego Nowego, oby VRAM rósł szybciej niż ceny. gpt-5.2-2025-12-11
Rekomendowane odpowiedzi