-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Yahoo86 · Opublikowano
@Vulc Entry level (nie wyróżniający się niczym szczególnym) w mojej opinii to Klip/Polk R-50x czy ESx5 , 5-8k za sam zestaw kolumn 5.0/5.1 to są grosze i które będą ledwo w stanie walczyć z bardzo dobrym 2.0 (to powinno dać do myślenia jak dobre/tanie/przestrzenne/liniowe są IN-5/8 , zresztą poziom wyżej od Kali to już 8-10k za kolumnę). Jeżeli 5.0/1 Klip/Polk ledwo osiąga poziom 2.0 (przestrzenność/obrazowanie) to czy określenie śmieć będzie nadużyciem kierowanym w ich stronę? [według mnie nie] Piszę to jako osoba która opiera swoją opinię na postawie własnych (prywatnych) odsłuchów , pomiarów i wyuczonego słuchu , osobom słuchającym jakiegoś diskopolo/techno/itd.. z jutuba czy mp3 to byle zagra zaje-fajnie. Przez krótki czas miałem dwa zestawy 4.0 w postaci Martin Logan Electromotion ESL oraz X , niestety w moim pokoju (cały pokryty bardzo dobrą i grubą pianką-piramidką) DSP nie było w stanie sobie poradzić z korekcją pomieszczenia (prawie 20m2 , po mikrofonie na kolumnę + 1 centralni - nawet z 2 sztukami był problem). Dlatego obecnie siedzę z kali zawieszonych nad monitorami i sobie bardzo chwalę , planuję jeszcze sprawdzić od Martina b1/2 , c1 , b10 , xt b100 - jak nic z nich mi nie podejdzie to dokupienie kolejnych kali (4/6.0 + DSP + UMiK) i na chwilę obecną moje poszukiwania się skończą (preferuję słuchawki). -
Przez Reddzik · Opublikowano
Mój seasonic ma pół pasywny, ale mam to wyłączone od jakiegoś czasu. -
Przez raul_ole · Opublikowano
Poczekam do wtorku ale mam kupca na swoją 3070 i chyba wezmę 7900xt merc 310. 3200 PLN. Nowe karty pewnie będzie ciężko dostać przez najbliższe dwa miesiące -
Przez Art385 · Opublikowano
U mnie się nawarstwiło + Windows 11 + ostatnie patche H1 zaczęły powodować problemy. Pominę już perypetie na H2 gdzie dzięki synchronizacji opery straciłem wszystkie hasła oprócz bogu dziękować konta google nigdy więcej tego gówna only firefox Ostatecznie standardowo AMD grzebało przy biosie. Ostatnią niewiadomą było randomowe zawieszanie się UEFI przy bootowaniu. Tutaj miałem sytuacje jak z Xonarem STX2 gdzie między updateami biosu super śmigający sprzęt nadaje się do wyrzucenia. Tym razem to kopiarka do dysków Uniteka przy starcie ta bootuje pierwsza i losowo wstrzymuje bootowanie rozkręcając HDD i wysypuje bios ale żeby nie było za łatwo nie robi tego zawsze. Najgorsze jest to, że testery nic nie wykazywały znaczy OCCT by wykazał ale musiałbym mieć full wersje, bo rejestruje whea dopiero po jakichś 1,5h czyli od 24 pętli w górę. Przez to whea logger jest czysty a testy RAMU możesz sobie ganiać do usranej śmierci. Radeon nie był winny choć myślałem, że jest uwalony, bo jak wyłączałem Rebar i HAGS to jako tako to działało. Ponadto wydaje mi się, że Win11 24H2 wcześniej zaczyna walić whea niż poprzednie edycje. Ktoś może zrobi z tego pożytek jak mu Radeon przyświruje, bo wcale nie tak łatwo było to zdiagnozować. 2 proce, 2 płyty i różne komplety ramu i wszystko wskazywało na Radeona a to nie był on Obecnie robię posrane zegary w stylu 3 GHz w standardowym limie 392W z FSRQ i 2.8+ w natywnym 2160p wcześniej coś takiego tylko w benchach jak time spy . Obecnie śmigam na 24.10.1 aby mi się FFXVI nie srało, że stary driver. Wszystko gra i buczy i na redditach sporo podobnych objawów ale mam konto zablokowane a przy okazji nie znam hasła więc wywalone. Wracając do RDNA4 patrząc po troll hype na stronkach ala videocardz czy wcctech, to widzę to tak, że z pełnym PL 330W na karcie od AIB będzie wydajność 7900XT przy obecnej cenie 7900XT. Jeśli AMD wyrzeźbiło coś dobrego z FSR4 to dostaniemy locka na RDNA3 wszak muszą mieć jakiś feature aby RDNA4 sprzedać a bez tego ja takiego nie widzę a jeśli to taki crap jak na PS5pro to będzie i na RDNA3. Jak AMD dalej nie zrobiło odpowiednika RR z DLSS to dalej ray tracing będzie wyglądał jak zaszumione gówno na Radeonie i będzie szkoda prądu i fpsów aby raczyć się to sraczką. Jeśli ta 9070XT będzie u nas za 3k na premiere, to lepiej będzie kupić na wyprzedaży 7900XT choćby ze względu na 20GB Vramu Podłączałem 3080 na jednym kablu i 370W też nie robiło problemów. -
Przez Totek · Opublikowano
Dofinansowanie na 5090 będzie niskie bo mam niedocieploną chatę i ryzena 5800x3D. Jak bym docieplil i kupił 9800x3D to miałbym za psi grosz Czysto europejska logika "The More You Buy, The More You Save" .
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi